Μόνο σε μια επίπεδη Γη μπορεί να έχει θέση το Μέρα25

Καθετί χρειάζεται και μια βάση πάνω στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί.
Κάτι που ισχύει όχι μόνο για αντικείμενα αλλά και για ιδέες.
Ιδέες που μπορεί να «γεννήσουν» αντικείμενα αλλά και το αντίστροφο.
Αντικείμενα που μπορεί να προσφέρουν την οπτική για μια νέα ιδέα.

Φαντάζεσαι κάτι που δεν υπάρχει και ψάχνεις στο μυαλό σου τρόπους να το υλοποιήσεις.
Βλέπεις μια υλοποίηση και μπορεί να σκεφτείς πως μπορείς να την εξελίξεις ή να κάνεις κάτι άλλο.

Όλα αυτά όμως απαιτούν την ύπαρξη βάσεων.
Βάσεις πάνω στις οποίες θα μπορείς να σκεφτείς, κατασκευάσεις, δημιουργήσεις αλλά και βάσεις πάνω στις οποίες θα αφήσεις αυτό που θα έχει παραχθεί.
Είτε νοητικά είτε υλικά.

Αν για παράδειγμα έχεις τις γνώσεις να φτιάξεις το καλύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών αλλά (είτε γιατί δεν έχεις τις γνώσεις να φτιάξεις ένα δρόμο είτε γιατί δεν σκέφτηκες πως χρειάζεται και το κατάλληλο οδόστρωμα) το βάλεις πάνω σε ένα βούρκο, μετά από λίγο ούτε το αυτοκίνητο θα έχεις αφού θα το καταπιεί το ακατάλληλο έδαφος, ούτε κάποιος άλλος θα μπορεί όχι να το χρησιμοποιήσει αλλά ούτε και να το παρατηρήσει ώστε, γιατί όχι, να το πάρει ως βάση και να κατασκευάσει ένα ακόμη καλύτερο.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν χωρίς να έχεις τίποτα προσπαθείς να πουλήσεις τα πάντα;
Στην Ελλάδα είναι πολύ απλό. Ιδρύεις κόμμα!

Η παραπάνω είναι η μόνη ιδέα που δεν χρειάζεται πραγματικά τίποτα από όσα χρειάζονται σε ένα πραγματικό κόσμο για να δημιουργηθεί και να υλοποιηθεί.

Αρκεί να προπονηθείς στο να αποκτήσεις λίγο θράσος και λίγο υφάκι στο πως θα αντιμετωπίζεις το πόπολο και να μη λες τίποτα ουσιαστικό και συγκεκριμένο ή όταν αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο να φροντίζεις ώστε αυτοί που σε ακούνε να μην έχουν ιδέα αν αυτό που λες γίνεται ή όχι.
Αφαιρείς και ένα γράμμα από το κοινότατο σου όνομα για να ξεχωρίσεις από τη μάζα και είσαι έτοιμος να γαμάς και να δέρνεις σαν τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Αν τα κερδίσεις λοιπόν με όλα αυτά τα πρόβατα που ψάχνουν νέα στέγη ο,τι και να τα ταΐσεις θα το φάνε.
(Η έλλειψη βάσεων που λέγαμε)…

Αν τα κάνεις όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα βρεις χιλιάδες πρόθυμους να σε υποστηρίξουν, απλά και μόνο γιατί είναι παγιδευμένοι μέσα στην στενή οπτική του συστήματος και περιμένουν τον μεσσία να τους σώσει γιατί πιστεύουν πως είναι θέμα ενός προσώπου που πρέπει να βρεθεί και όχι θέμα συνόλου.

(Ακόμη κι αν δεν έχεις μαλλιά όπως ο γνωστός, αρκεί να βγάζεις μια τρέλα στο βλέμμα για να πιστέψουν στη μοναδικότητα σου. Μετά μπορείς να τους πλασάρεις μέχρι και φύκια για μεταξωτές κορδέλες, για τα δικά τους.)

Γιατί αν πίστευαν πως ήταν συνολικό θα ψάχνονταν πρώτα ατομικά, μέσα τους.
Και θα είχαμε κάνει το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε κάτι σωστό, αφού βάζαμε τα θεμέλια πάνω στα οποία θα δημιουργούσαμε με τον καιρό σωστότερους πολίτες.
(Όλα σε αυτό καταλήγουν)
Πως να το καταλάβουν όμως χωρίς βάσεις;

Άτομα-πολίτες-ψηφοφόροι που ζούνε κυριολεκτικά στον αέρα.
Που ψηφίζουν αέρα με συνέπεια να φέρνουν στη βουλή αέρα κοπανιστό που όμως σηκώνει όλη τη χώρα στον αέρα.
Μετά απογοητεύονται όσο εύκολα φανατίζονται με οτιδήποτε φαινομενικά καινούργιο που τους γεμίζει το προβληματικό (πολιτικά) μυαλό με λόγια του αέρα και…Ναι, σωστά μαντέψατε, πέφτουν από τα σύννεφα.

Δυστυχώς όμως δεν πέφτουν στο έδαφος, να σκάσουν σαν καρπούζια και να αρχίσουν να μειώνονται έστω με αυτό το τρόπο. Παραμένουν να αιωρούνται πάνω από το έδαφος αφού δεν έχουν βάσεις να προσγειωθούν.
Μαζί με όλα αυτά που έχουν βοηθήσει να σχηματιστούν γύρω τους εξακολουθούν να βρίσκονται στον αέρα.

Στον αέρα η εξωτερική πολιτική, στον αέρα η παιδεία, στον αέρα η υγεία, το ασφαλιστικό, στον αέρα φυσικά και η οικονομία.

Στον αέρα μια ολόκληρη κοινωνία.
Κι όταν σε μια πιεσμένη χώρα τα αντιπατριωτικά και υπερπατριωτικά πρόβατα έχουν πλέον μαντρί μέσα στο τσίρκο της βουλής τι άλλο μένει που μπορεί να βάλει «αέρα» κάποιον μέσα στη κλειστή σκηνή;
Το πεδίο της οικονομίας.

Πετάμε μερικές ταμπελίσιες ατάκες, παίρνουμε μερικές μισές ειδήσεις για να πουλήσουμε, λέμε τα κλασικά του πολιτικού εγχειριδίου (το έχουν και με εικόνες πλέον σαν τα Κλασικά εικονογραφημένα) που φροντίσαμε να μάθουμε, βρίσκουμε και ένα πιασιάρικο όνομα και είμαστε έτοιμοι.
Όπως ο πολιτικός απατεώνας με το Μέρα25.

Που από όλα αυτά, το μόνο που ίσως του πήρε πραγματικά χρόνο είναι το όνομα.
Γιατί το όνομα; Γιατί είναι το μόνο υπαρκτό και σαν ιδέα και σαν υλοποίηση.
Όλα τα υπόλοιπα είναι χειρότερα από αερολογίες.

Εξαφανίζονται σχεδόν αμέσως με το που βγουν από το στόμα του αλλά μένουν αρκετά, (όπως τα Contrails των αεροπλάνων που κάποιοι τα λένε chemtrails και τα θεωρούν ψεκασμούς από σκοτεινά κέντρα αποφάσεων για έλεγχο του πληθυσμού), ώστε να τα πάρουν ως πραγματικά εφαρμόσιμα πρόβατα χαμηλής (παρόμοιας με των ψεκασμένων) αντιληπτικής ικανότητας.

Όταν υπάρχει αυτή η τεράστια δεξαμενή ανεκπαίδευτων πολιτών που:
α) Συντηρούσαν τόσες δεκαετίες ένα μονοδιάστατο σύστημα (με αποκλεισμό και αγιοποίηση της αριστεράς που έπαιζε μπάλα στο παρασκήνιο) που έχτιζε μια χώρα πάνω σε σαθρές βάσεις, με αποτέλεσμα να έρθει η επίσημη κατάρρευση το 2010.

β) Πίστεψαν πως ένα καμένο δάσος γίνεται πάλι κανονικό σε χρόνο μηδέν.

γ) Έπρεπε (όπως είχα γράψει) να φέρουν στην εξουσία την αιώνια (κυρίως κοινωνική) αντιπολίτευση για να αντιληφθούν (οι περισσότεροι) πως οι ταμπέλες είναι μέχρι να περάσεις τη πόρτα της κυβέρνησης και πως ανάλογα από ποια πλευρά είσαι, το αριστερό γίνεται πανεύκολα δεξιό.

δ) Πιστεύουν πως ναζιστές που σαν έφηβοι είχαν αφίσες του Χίτλερ μπορούν να εκπροσωπήσουν πατριωτικές αξίες, απλά επειδή είδαν την ευκαιρία να καλύψουν το κενό που άφησαν άλλοι πολιτικοί απατεώνες που «κάηκαν» για να γευτούν λίγο από τη γλύκα της εξουσίας μέσω ξεπουλήματος όλων όσων υποτίθεται πως πρέσβευαν.
(Κατάσταση που επιδεινώθηκε από την οικονομική κατάσταση).
Ναζιστές που φυσικά παραμένουν πολύ ναζιστές και καθόλου πατριώτες, αν ξέρεις να παρατηρείς λεπτομέρειες όπως η παρακάτω:
https://365meres.wordpress.com/2018/06/11/to-distomo-kai-ta-kleista-faux-xrysa-stomata/

ε) Έκαναν το απίστευτο και έστειλαν στην Ευρωβουλή κάποιον που πουλούσε όπως έλεγε κατά λέξη «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού»
(μετά το γύρισε λιγάκι αλλά για να μη του τη πέσουν μέχρι και τα πρόβατα που τον πίστεψαν είπε πως δεν ήταν χειρόγραφα του ίδιου αλλά χειρόγραφα άλλων που μιλούσαν γι αυτόν, γιατί δεν υπήρχε η τεχνολογία για κάτι άλλο την εποχή…Ο,τι να ναι….)

στ) Δεκάδες χιλιάδες πίστεψαν/πιστεύουν πως ένας άνθρωπος κατέχει ομόλογα 600 δισεκατομμυρίων, ακόμη κι αν αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε τις κοινωνικές δομές του κράτους γιατί δεν είχε να πληρώσει για παιδικό σταθμό, όπως μπορεί να δει κανείς στον παρακάτω σύνδεσμο:
Τα δισεκατομμύρια μόρια της βλακείας

ζ) Οι οπαδοί των ψεκασμών είναι αμέτρητοι και οι οπαδοί της θεωρίας της Επίπεδης Γης αριθμούν επίσημα στην Ελλάδα κοντά στις 10 χιλιάδες…

Όταν όλα τα παραπάνω, τότε γιατί να μην έχει οπαδούς (κυρίως απογοητευμένους σκληροπυρηνικούς αριστερούς, πρώην ΣΥΡΙΖΑ ή πρώην ΛΑΕ) και να μη διεκδικεί είσοδο στη βουλή και ο τύπος που χωρίς να θυσιάσει τίποτα από τη δική του χλιδάτη ζωή, για να κάνει το καπρίτσιο του και να παίξει σε πραγματικό χρόνο με τις θεωρίες του, χρέωσε τη χώρα του με 100 δις ευρώ.
Και για να το πούμε σε δραχμούλες (γιατί πάρα πολλοί από τους υποστηρικτές του, είτε οπαδοί είτε υποψήφιοι ονειρεύονται εθνικό νόμισμα και ΙΟU και δεν ξέρω εγώ τι άλλο) μας φέσωσε με 34.075.000.000.000.

Αν δεν ξέχασα κανένα μηδενικό (είναι και πολλά) το μηδενικό αυτό έγινε υπουργός και μας χρέωσε με 34 τρις, 75 δις δραχμές.
Ενώ ήμασταν ήδη με ένα χρέος 300 δις ευρώ που έχει καταστεί απαιτητό.
Να μη το κάνουμε κι αυτό δραχμούλες, φτάνουν τα υπάρχοντα νούμερα από το νούμερο αυτό που το παίζει οικονομολόγος και πολιτικός στη πλάτη μιας χώρας.

Αντί να προτάξει λοιπόν τα στήθη του σαν οικονομολόγος που λέει πως είναι και να πει πως θα είναι καταστροφική αυτού του είδους η σύγκρουση με τους δανειστές, πάτησε και γκάζι προς τη καταστροφή.
Γιατί ακόμη κι αν υποστηρίξει κάποιος πως αυτά που λέει γίνονται, χρειάζεται η κατάλληλη βάση που δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε και τότε.

Ακόμη κι αν όλα αυτά τα παρανοϊκά και μπερδεμένα που έχει στο κεφάλι του μπορούν να εφαρμοστούν θέλουν τον κατάλληλο δρόμο και το να μη το αναγνωρίζει πως ο δρόμος αυτός δεν υπάρχει και να οδηγεί μια ολόκληρη χώρα σε τοίχο και ένα τόσο βίαιο και ακριβό σε κόστος αποκατάστασης δυστύχημα δείχνει πολλά για την έλλειψη ηθικής και το ποιόν του.

Γιατί αν δεν το ήξερε σημαίνει πως είναι απλά ένας θρασύς ηλίθιος, οπότε και αυτά που πιστεύει είναι ηλιθιότητες. Αν πάλι το ήξερε είναι ένας άκρως επικίνδυνος ναρκισσιστής που απολάμβανε να κάνει αυτό που τον προέβαλε στις μάζες αντί να γίνει ο ήρωας της μιας στιγμής και να φύγει απορρίπτοντας την ιδέα της σύγκρουσης.

Είτε παράφρων όμως είτε ναρκισσιστής τι τον ένοιαζε;
Έπαθε τίποτα αυτός και η γυναίκα του;
Όποτε θέλει παίρνει ένα αεροπλάνο και την κάνει για το εξωτερικό.
Ούτε πριν τον άγγιξε η κρίση ούτε και όταν έκανε τις μαγκιές του ούτε και στο μέλλον θα έχει πρόβλημα. Γιατί λοιπόν να μη δοκιμάσει από υπουργός να γίνει αρχηγός;
Τι του λείπει;

Και το υφάκι το έχει και το στιλάκι και θράσος μπορεί να αντιτείνει απέναντι στο πόπολο και με μια βάση που αποτελείται από πολίτες πολιτικά-οικονομικά-τεχνολογικά αναλφάβητους έχει να κάνει…
Το πακέτο για να πουλάς αέρα κοπανιστό και να κερδίζεις εκατομμύρια…

Ακόμη κι αν αυτά που λένε οι δικοί του δεν στέκονται σε καμιά σοβαρή αντιπαράθεση.
Περισσότερη αντίσταση μπορούν να προβάλουν και περισσότερη ώρα μπορεί να πάρει να καταρρίψεις τις απόψεις βλαμμένων που πιστεύουν πως μας ψεκάζουν ή πως ο πλανήτης μας δεν είναι μια (σχεδόν) σφαιρική ουράνια μάζα αλλά επίπεδη (προβλέπω μόλις να έκλεισαν τη σελίδα αρκετοί που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες) παρά αυτά που πλασάρουν σαν λύσεις.

Γι αυτό στα δύσκολα, για το δικό τους σανό φτιάχνουν ένα τουρλού από ιδέες.
Δεν έχει σημασία η ανύπαρκτη συνοχή, εδώ άλλοι τον τρώνε σκέτο…
Πετάνε λοιπόν ηθικολογίες σαν κάτι κολοκύθια τούμπανα.
Ρίχνουν ατάκες άνευ ουσίας σαν τις μελιτζάνες που πέφτουν μέσα απλά για να γεμίζει η κατσαρόλα κι ας είναι ουσιαστικά χωρίς διατροφική αξία για το φαγητό.
Μπλέκουν επιτροπές σοφών σαν φρέσκια σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτουν και τον μαϊντανό με αναφορές στη κοινωνία…
Έτοιμος ο τουρλού σανός τους. Μιαμ μιαμ !!

Γιατί τι θα μαγείρευαν για να παρουσιάσουν σαν καινούργιο κόμμα αν απλά έλεγαν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν;

Όπως για παράδειγμα με τη φορολογία.
Τι χρειάζεται ένα νέο κόμμα όταν αρκεί το απλό.
Αποδείξεις που να μετράνε από τα πάντα και ένας καθολικός δίκαιος φόρος σε μια σωστή βάση, που δεν θα είναι ούτε τόσο μεγάλος ώστε κάποιος να μπει σε διαδικασία να κλέψει, ούτε τόσο μικρός που να σκεφτούν πολλοί πως δεν πειράζει αν βοηθήσουν κάποιον να τον αποφύγει.
Το ψυχολογικό 9% στον ΦΠΑ για παράδειγμα…

Που αν ισχύουν όλες οι αποδείξεις τότε ακόμη και να φοροδιαφεύγουν κάποιοι δεν θα είχε επιπτώσεις γιατί τον φόρο που θα γλίτωναν όποιοι δεν έκοβαν απόδειξη, θα τον πλήρωνε ο αγοραστής που δεν θα είχε την απόδειξη για να την περάσει στα έξοδα.

Γιατί να πούμε όμως το απλό;
Αν το πούμε πως θα φάμε κι εμείς;
Ας ιδρύσουμε ένα κόμμα και να μιλάμε όχι για φορολογία αλλά π.χ. για τέλη που θα ορίζει μια επιτροπή σοφών για τα χαμηλά εισοδήματα.
(όπως μου έγραψε ένας δικός του υποψήφιος και ήταν και η αφορμή για το άρθρο)

Για να έχουν π.χ. προστασία λένε άτομα σαν τις γιαγιάδες που πουλάνε τερλίκια.
Κι όταν του λες του απίθανου πως γίνεται ένα τέλος να είναι δίκαιο και τι ουσιαστική διαφορά έχει από τα τεκμήρια, αν δεν περάσει η επίδειξη θράσους στην οποία επιδίδεται γλυκαίνει και σου λέει πως η γιαγιά δεν χρειάζεται να πληρώνει τίποτα.
Θα αποφάσισε η επιτροπή των σοφών της γειτονιάς και η κοινωνία…

Το ότι έτσι μπορεί να έρθουν λαμόγια, να βάλουν εκατοντάδες καημένες που θα τους κρατάνε τα έγγραφα και θα τις έχουν να «φτιάχνουν τερλίκια» και να πουλάνε χαρτομάντιλα και χόρτα για ένα πιάτο φαΐ (κυριολεκτικά) και αυτά να κονομάνε μαύρα, αφορολόγητα και ακόμη και χωρίς τέλος χρήματα ζώντας εις βάρος των γιαγιάδων και εις βάρος όλων, δεν περνάει τη γλίτσα που έχει πιάσει η φαιά ουσία του εγκεφάλου του από την αχρησία.

Γιατί ένα δίκαιο και απλό σύστημα που θα ελαχιστοποιούσε τις περιπτώσεις κρυφών εσόδων και φοροδιαφυγής (με ένα αμείλικτο σύστημα για όποιον το τολμούσε) και που θα έφερνε πραγματική ανάπτυξη, πραγματικές θέσεις εργασίας και πραγματικό χρήμα και στις τσέπες των πολιτών και του κράτους είναι δυσνόητο για τους θολωμένους από αρλούμπες τύπων σαν τον Βαρουφάκη.

Όπως δυσνόητο και από όσους σαν τον υποψήφιο του «στροφάρουν» σαν κολλημένοι δίσκοι αυτό που τους σέρβιρε ή αυτό που πίστευαν από μόνοι τους και απλά βρήκαν όχημα τον συγκεκριμένο καιροσκόπο.

Που το παραπάνω θα έδινε τη δυνατότητα (λόγω εσόδων που θα εισέρρεαν στα ταμεία με τρόπο που δεν θα πλήγωνε αλλά θα ενίσχυε την οικονομία) σε ένα κράτος να κάνει κανονική κοινωνική πολιτική για λόγους ηθικούς και αξίας της ζωής και όχι για λόγους ψηφοθηρίας και αξίας της πολιτικής καρέκλας και το βασικότερο, δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του, ούτε η κοινωνία στο δικό της εαυτό να έχει γιαγιάδες που αναγκάζονται να πουλάνε τερλίκια και βλίτα για να ζήσουν.

Οπότε δεν θα χρειαζόταν να συζητάμε για επιτροπές και σοφούς και άλλα τέτοια φαιδρά που ούτε στη φανταστική πολιτεία της Φρουτοπίας του Ευγένιου Τριβιζά δεν εφαρμόζονται, αν και ο τελευταίος θα μπορούσε αφού πρόκειται για πραγματικό παραμύθι.

Αλλά τα ανθρώπινα βλίτα στα οποία πέταξε το όνομα του κόμματος του μαζί με τις θεωρίες του δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτό το τόσο απλό και περνάνε τα φανταστικά παραμύθια για πραγματικότητα και τη νύχτα για μέρα. Για την ακρίβεια, σαν 25 μέρες…

Θα έλεγα πως λένε παπαριές αλλά σε αντίθεση με αυτά τα ανύπαρκτα (σε οποιαδήποτε βάση) που πουλάνε ως πραγματοποιήσιμα, οι παπαριές όντως υπάρχουν.
Είναι δέντρα που μάλιστα παράγουν υπαρκτούς καρπούς.
Καμία σχέση με τα φρούτα του Μέρα25* και την ανύπαρκτη παραγωγή τους.

Αυτό όμως θα ελαχιστοποιούσε και τις περιπτώσεις να εμφανίζονται σωτήρες.
Θα μείωνε στο ελάχιστο το υπόβαθρο να εμφανιστούν ναζιστές που να το παίζουν πατριώτες και να ξεχωρίζουν γιαγιάδες ανάλογα τη καταγωγή.
Θα εξαφάνιζε το βάθρο που στέκονται ιδεοληπτικοί και χαρακτηρίζουν συλλήβδην φασίστες ακόμη και όσους επιθυμούν απλά κανόνες και ένα κράτος δικαίου.
Τέλος, θα καθιστούσε απλά γραφικούς άτομα σαν τον Βελόπουλο και τον Βαρουφάκη.

Ειδικά ο τελευταίος θα έπρεπε να νιώθει τόσο ανεπιθύμητος που να πήγαινε να ζήσει μόνιμα σε άλλη χώρα. Αντ’ αυτού υπάρχουν ηλίθιοι που τον σηκώνουν στα χέρια και συζητάνε στα σοβαρά τις ανεκδιήγητες κοτσάνες που πετάει.

Πως όμως να συμβεί αυτό όταν άτομα σαν αυτό που βρέθηκε τυχαία μπροστά στο διαδικτυακό μου δρόμο έχει ως δική του βάση, αφού προφανώς βγούμε από το ευρώ, όλοι οι άνεργοι να προσληφθούν ως συμβασιούχοι από το κράτος που θα τους στείλει παντού.
Σαν αγρότες, σε τουριστικά επαγγέλματα, σε κοινωνικές υπηρεσίες, σαν ομάδες περιφρούρησης της τάξης (!!!!!) και αλλού.

Που θα πληρώνονται σε ηλεκτρονικό νόμισμα !!!
Με όλες τις συναλλαγές να γίνονται με κάρτες αφού το κράτος τροφοδοτήσει τους πάντες και τα πάντα (ιδιώτες και δημόσιο) με τα σχετικά μηχανήματα.
Κάρτες που θα έχουν μέσα ένα δωρεάν αρχικό ηλεκτρονικό ποσό (!!!!!)


(Όποιον δεν πιστεύει πως αυτά τα γράφει υποψήφιος με τον Βαρουφάκη που πέτυχα στο Twitter και είχα τον διάλογο που φαίνεται στο παραπάνω screenshot, υπάρχουν κι άλλα απλά αυτό είναι αρκετό για να σχηματίσει κανείς άποψη, άτομο που δηλώνει μάλιστα οικονομολόγος σαν τον αρχηγό του, μπορώ να του δώσω ιδιωτικά τους συνδέσμους με τα δημόσια άρθρα του, γιατί διαφήμιση δεν πρόκειται να του κάνω.)

Μιλάνε δηλαδή για παράλληλα νομίσματα και ΙΟU κι αντί έτσι να κάνουν οι σειρήνες του ασθενοφόρου που θα τους πηγαίνουν στο τρελοκομείο έχεις τα πρόβατα να βελάζουν υπέρ τους. Βασικά υπέρ του Βαρουφάκη, αλλά κοντά στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα που τον κρατάει όρθιο (βλ. υποψήφιοι)

Το τι πρέπει να δώσουμε για να δημιουργήσουμε αυτό το νόμισμα ώστε να έχει αξία δεν παίζει κανένα ρόλο στο θολωμένο τους μυαλό. Το τι θα μπορούμε να αγοράσουμε με αυτό από τους άλλους, επίσης καμία σημασία.

Θα το δημιουργήσουμε λοιπόν με κάποιο δικό μας, μαγικό τρόπο και μετά θα αγοράσουμε με αυτό τις πρώτες ύλες να κατασκευάσουμε ηλεκτρονικές συσκευές που θα προμηθεύσουμε σε όλα τα καταστήματα και υπηρεσίες, οι οποίες να δέχονται τις κάρτες με τις οποίες θα εφοδιάσουμε τους πολίτες και τις οποίες θα φορτώσουμε με το δικό μας εικονικό νόμισμα.
Στον εικονικό κόσμο που περιφέρεται στα χαμένα το μυαλό τους.

Πιο εύκολα θα πουλούσαμε πατάτες για να πάρουμε τις πρώτες ύλες για να δημιουργήσουμε τα καρτομηχανάκια παρά να πηγαίναμε με το δικό μας ηλεκτρονικό νόμισμα.
Αλλά για τον εγκέφαλο τους θα είχε αξία για τους ξένους, γιατί έτσι.
Με τη μαγκιά μας και τον ανύπαρκτο για τους υπόλοιπους παρά μας.
Γιατί είμαστε ωραίοι ως τύποι.

Μόνο που πουλώντας τις πατάτες μας, θα μας πλήρωναν σε ευρώ και εμείς ευρώ δεν θα θέλαμε. Θα ζητούσαμε τις πρώτες ύλες για τα μηχανάκια των καρτών και τις κάρτες αλλά στην ισοτιμία που θα υπολογίζαμε εμείς το δικό μας παράλληλο, ηλεκτρονικό, άυλο, ο,τι ‘ναι νόμισμα.
Και θα επακολουθούσε μια τρελή συνομιλία σαν τη παρακάτω:

Μόνο που δεν θα ήταν σκηνή από κωμωδία αλλά από τη τραγωδία ενός λαού που εμπιστεύτηκε μερικούς πιο ηλίθιους από αυτόν.

Μιλάει λοιπόν ο βασιλιάς της μπαρούφας για κρυπτονομίσματα κι αντί να τον κρύψουν πουθενά για να μην τον πάρουν στο ψιλό οι γνωρίζοντες τα βασικά, βγαίνουν στα φανερά και το διαδίδουν τα κομματόσκυλα, οι αυλικοί του και οι wannabe βο(υ)λευτές του και έχουν βάλει να ετοιμάζουν αποθηκευτικό χώρο στα λάπτοπ και τα πισιά τους τα πρόβατα που βρήκε για το μαντρί του, να τα γεμίσουν με το βαρουφακονόμισμα.
Που σε μια στοιχειωδώς σοβαρή χώρα θα τον άλειφαν με πίσσα και πούπουλα.

Που αν πεις σε ένα από αυτά τα δίποδα ζώα να βάλουν τον υπολογιστή τους (ένα μέσο pc) να ξεκινήσει να φτιάχνει ένα bitcoin για παράδειγμα και το κάνουν, θα πεθάνουν από γηρατειά και αυτά και οι απόγονοι τους προτού δουν ένα.
Χωρίς να καθίσεις να τους εξηγήσεις τα πιο δυσνόητα.
Για τι κόστος μηχανημάτων μιλάμε, για πόσο μεγάλη επεξεργαστική ισχύς χρειάζεται, το επεξεργαστικό κόστος κλπ.

Αλλιώς οποιοσδήποτε θα αποφάσιζε τον τρόπο που μπορεί να φτιάξει ένα, να χτυπούσε για παράδειγμα τον πύργο του υπολογιστή στο ρυθμό αυτού του τραγουδιού για όσο θα έπαιζε στο YouTube, μετά να έβαζε μια φωτογραφία με ένα ποσό σε ένα στικάκι, να της κότσαρε και μια ισοτιμία και να έβγαινε στην αγορά να ψωνίσει.

Αν ήταν έτσι απλά και εύκολα, όσοι ασχολούμαστε με την τεχνολογία καθημερινά και σοβαρά θα είχαμε μερικά στη κατοχή μας από τη στιγμή που πρωτοπαρουσιάστηκαν και ήταν φρέσκα σαν ιδέα και θα τα πουλούσαμε με τη σημερινή ισοτιμία 10χιλ. ευρώ το ένα.
Κι ας μας έπαιρνε μερικές μέρες να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Να βγει από το ηλεκτρονικό κρυπτογραφημένο πορτοφόλι, να πάει στο σημείο που πρέπει για να ελεγχθεί πως όντως υπάρχει, να επιβεβαιωθεί, να μεταφερθεί κοκ

(Αν ξεκινούσαμε όμως σήμερα να το δημιουργούμε θα ξοδεύαμε το μισό ποσό για τη παραγωγή του, χωρίς καμιά εγγύηση πως θα πάρουμε τα χρήματα μας πίσω, αφού και τα κρυπτονομίσματα έχουν το δικό τους άτυπο χρηματιστήριο, την δική τους αγορά, για να το πούμε απλοικά)

Αυτοί όμως είτε τα πιστεύουν όλα αυτά είτε πάνε να πουλήσουν αυτά τα τερατώδη που λένε σε αδαείς για να αγοράσουν ψήφους και μετά να τσεπώνουν την βουλευτική αποζημίωση, σε ευρώ φυσικά.

Σκέψου τώρα να πρέπει να εξηγήσεις σε αυτούς που τα πιστεύουν όλα αυτά πόσο πιο περίπλοκο θα ήταν να πρέπει να ξοδέψεις σε μια συναλλαγή το 0.005 του κρυπτονομίσματος.

Κι άντε να τους δώσεις να καταλάβουν πως στη Βενεζουέλα π.χ. (αγαπημένος τόπος ψεκασμένων αριστερών σαν αυτούς που συλλέγει πλέον ο Βαρουφάκης) που το κόστος «εξόρυξης» (δημιουργίας) ενός bitcoin είναι γύρω στα 500 δολάρια (τίποτα σε σχέση με τα σχεδόν 5 χιλιάρικα που κοστίζει εδώ) ελάχιστοι μπορούν να δώσουν 2-3 χιλιάρικα για να αγοράσουν από το εξωτερικό ένα pc κατασκευασμένο γι αυτό το λόγο ενώ στην Ελλάδα των μνημονίων μπορείς. Έχουν όμως πάμφθηνη βενζίνη για να κάνουν βόλτες περιμένοντας να βρουν τον δικό τους Βαρουφάκη που θα τους σώσει.

(Δεν μπορούσες και εδώ όταν εξαιτίας του τύπου αυτού μπήκαμε σε capital controls που οδήγησαν σε εσωτερική και εξωτερική οικονομική καραντίνα.)

Αυτά καθαρά για το κόστος.
Ο χρόνος δημιουργίας (εξόρυξης) είναι άλλο καπέλο.
Γιατί εδώ μπορείς να έχεις τον υπολογιστή ανοιχτό 24/7 ενώ στη Βενεζουέλα, ακόμη κι αν έχεις το κατάλληλο μηχάνημα, ζήτημα να δουλεύει 2-3 ώρες τη μέρα με τις διακοπές του ηλεκτρικού. Που το πιο πιθανό είναι να σου καεί από τις αυξομειώσεις της τάσης και να μείνεις με το όνειρο.

Με το όνειρο να πληρώνεται από τους φόρους των Ελλήνων φορολογουμένων σε ευρώ θα πρέπει να μείνει και ο Βαρουφάκης με το Μέρα25.

Ειδικά όταν ονειρεύονται να εφαρμόσουν τέτοια συστήματα σε επίπεδο κράτους.
Αν οι πολίτες είναι ελάχιστα σοβαροί δεν θα πρέπει να επιτρέψουν σε ένα άτομο σαν κι αυτόν να ελπίζει πως μπορεί να συνεχίσει τα πειράματα με τις γελοίες ιδέες του.
Ο Δρ. Φρανκενστάιν της οικονομίας και οι βοηθοί του, βοήθεια μας.

Το πρώτο του πείραμα θα έπρεπε να είναι αρκετό για να μην έχει λόγο ύπαρξης στο πολιτικό σκηνικό και να αντιληφθούν οι περισσότεροι πως οι παρανοϊκές θεωρίες του ανήκουν στο Δαφνί και μπορούν να βρουν εφαρμογή μόνο σε μια επίπεδη Γη…

Αν υπάρχουν 10 χιλιάδες που επίσημα δηλώνουν υποστηρικτές μιας παρανοϊκής θεωρίας, λογικό να υπάρχουν και μερικές δεκάδες χιλιάδες που να υποστηρίζουν όντως ένα αερολόγο σαν τον Βαρουφάκη.

Αν όμως είναι λογικό να υπάρχουν και γι αυτόν 40-50 χιλιάδες παντελώς ηλίθιοι (ως βάση) που πιστεύουν πως τα παραπάνω είναι εφαρμόσιμα αντί για κάτι απλό σαν αυτό που αναφέρω στην αρχή και που δεν χρειάζεται συγκεκριμένο κόμμα, απλά μια σοβαρή απόφαση, πόσο χαζός θα νιώσεις να γίνεις ένα με αυτούς, ψηφίζοντας τον πέρα από τις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές και δίνοντας του ξανά άλλες 100-150χιλ ψήφους να προστεθούν σε εκείνες των ανεγκέφαλων που τα θεωρούν εφαρμόσιμα;

Γιατί να πήγες απλά με το όνομα, έτσι για σπάσιμο στους άλλους, είναι κατανοητό.
Να ξέρεις όμως λεπτομέρειες σαν αυτές και να πάει ξανά το χέρι σου στο ψηφοδέλτιο του θα είναι ακατανόητο.

Δεν βαρέθηκες να γελάνε εις βάρος σου οι κλασικοί τύποι;
Θέλεις να γελάει και ο κάθε απίθανος σαν τον Βαρουφάκη που ζητάει τη ψήφο σου;
Δεν βαρέθηκες να παράγεις πολιτικά σκουπίδια;

Αν δεν βαρέθηκες λοιπόν, ας βάλουμε τον Βελόπουλο, ας βάλουμε και τον Βαρουφάκη στη βουλή και ας ετοιμαστούμε  στις επόμενες να βάλουμε και τον Σώρρα.
Τι, όχι;
Κι αν μια στα 600 δις μπορεί να κάνει όσα υποστηρίζει;
Περισσότερες είναι οι πιθανότητες από αυτά τα απίθανα που υποστηρίζουν οι άλλοι δυο.
Λιγότερο κορόιδο θα πιαστείς με τον Σώρρα από ο,τι με Βελόπουλο και Βαρουφάκη.
Θα λες πως έκανες και τη πλάκα σου…

* Μόνο η Σοφία Σακοράφα έχει αφήσει έργο στην ευρωβουλή αλλά αν γνωρίζει λεπτομέρειες για όλες αυτές τις ηλιθιότητες που υποστηρίζει ο ιδρυτής του Μέρα25 και παρόλα αυτά τον ενισχύει με τη παρουσία της στα ψηφοδέλτια του είναι ένα τεράστιο φάουλ εκ μέρους της γιατί ή εκλογή/επανεκλογή δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός.

3 thoughts on “Μόνο σε μια επίπεδη Γη μπορεί να έχει θέση το Μέρα25

  1. Παράθεμα: Εμβόλιο ορθής σκέψης | 365meres

  2. Παράθεμα: Μίτωση και πολιτικός καρκίνος | 365meres

  3. Παράθεμα: Όταν τα 100 δις και τα 270 ευρώ κοστίζουν το ίδιο.Τίποτα αλλά και τα πάντα… | 365meres

Σχολιάστε