O Elon Musk και τα καρναβάλια με τις μάσκες της επίπεδης Γης

musk
Μια διασκέδαση, από τις καλύτερες, που μπορεί να προσφέρει το διαδίκτυο είναι να παρακολουθείς τις θέσεις και τα σχόλια όσων πιστεύουν σε παγκόσμιες συνωμοσίες.
Μάλιστα, όσο πιο παράλογη είναι η θεωρία που ασπάζονται τόσο μεγαλύτερη η πλάκα!

Κανονικά θα προκαλούσε θλίψη, αλλά αν το φιλοσοφήσει κανείς σχεδόν κάθε χωριό, ακόμη και το μικρότερο, είχε τον τρελό και τον ζαβό του. Όπου ζαβός ο (μεταφορικά) ανόητος, χαζός, με νοητικό ελάττωμα.

Κι αν «σπάσουμε» τον παγκόσμιο πληθυσμό σε μικρά τμήματα που να αντιπροσωπεύουν -στο περίπου φυσικά- τον μέσο πληθυσμό ενός χωριού, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση που μέσω του διαδικτύου μπορεί να συναντήσουμε όχι μόνο τον τρελό του δικού μας χωριού/γειτονιάς, που τον ζούμε εξάλλου και στο φυσικό του περιβάλλον, αλλά δεκάδες εκατομμύρια τρελούς και ζαβούς, από το κάθε χωριό που θα μπορούσε να υπάρχει θεωρητικά στη Γη.

Στην -όχι θεωρητικά- στρογγυλή σαν μπίλια, μπαλάκι, μπάλα (εξαρτάται πως θέλουμε να την δούμε μέσα στο αχανές σύμπαν) Γη.

Ελάχιστα…ζουπιγμένη από τις φυσικές δυνάμεις που επιδρούν πάνω της, αλλά το 0.3% που πάνω-κάτω απέχει από το να είναι μια τέλεια σφαίρα δεν μπορεί να θεωρηθεί άξιο αναφοράς, εκτός κι αν είσαι ο Σέλντον Κούπερ στο σίριαλ The Big Bang Theory και σου βγαίνει αυθόρμητα το σπασικλάκι.

 

640px-Seasons1.svg

By following Duoduoduo’s advice, vector image: Gothika. – [1], CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4308370

Σε αυτή λοιπόν, τη δική μας σφαιρική κατοικία, που κινείται κι όλο πάει να ξεφύγει  αλλά λόγω της ασύλληπτης έλξης (βαρύτητας) του Ήλιου πάντα επιστρέφει και περιστρεφόμενη γύρω από τον εαυτό της περιφέρεται γύρω του σε ελλειπτική τροχιά, σαν…μπάλα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, γεννιούνται κατά καιρούς και άνθρωποι που ξεπερνούν (σε όλες ή έστω στις περισσότερες παραμέτρους) τους μέσους όρους της πλειοψηφίας. Αν κάνουμε λόγο για…επίπεδα, βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω από την πλειοψηφία.

Ξεφεύγουν λοιπόν προς τα πάνω!
Και ξεφεύγοντας προς τα πάνω βοηθάνε την πλειοψηφία να σηκώνεται κι αυτή λίγο ψηλότερα, όταν δεν εμποδίζεται από τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες.

Όπως στον Μεσαίωνα για παράδειγμα, που η πείνα της Εκκλησίας για την διατήρηση της «κοσμικής» εξουσίας που απολάμβανε δίπλα στους…γήινους βασιλιάδες, γέννησε την Ιερά εξέταση. Όπου σχεδόν καθετί επιστημονικά αποδεδειγμένο, που όμως έμοιαζε να αποτελεί απειλή για τις θέσεις που ασπαζόταν η θρησκευτική εξουσία (π.χ γεωκεντρικό μοντέλο) χαρακτηρίζονταν αιρετικό.

Αυτό φυσικά, δεν μπορούσε να σταθεί μόνιμο εμπόδιο, απλά καθυστέρησε την πρόοδο.
Γιατί το να βάλεις τον χι επιστήμονα να κυκλοφορεί με ένα σταυρό κεντημένο στα ρούχα ή να τον φυλακίσεις, όπως τον Γαλιλαίο που καταδικάστηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, δεν το λες και τρομερή τιμωρία-εμπόδιο.
(άσε που δεν είχαν ηλεκτρονικά βραχιολάκια εκείνες τις εποχές, οπότε ο ιδιοφυής Ιταλός μάλλον θα τις έκανε άνετα και τις βόλτες του)

Υπήρξαν λοιπόν μυαλά ένα επίπεδο πάνω από τα άλλα σαν τον Γαλιλαίο, τον Κέπλερ, τον Κοπέρνικο, τον Αρίσταρχο τον Σάμιο… και άλλους.
Με τον τελευταίο να δικαιώνεται (μετά από -σχεδόν- δυο χιλιετίες) οριστικά στη «κόντρα» του με τον Πτολεμαίο και τον Αριστοτέλη.

Όχι για το αν η Γη είναι σφαιρική, σε αυτό συμφωνούσαν (μάλλον από τότε… «συνωμοτούσε το σύμπαν» με ψέματα -όπως ισχυρίζονται κάποιοι- κι ήταν όλοι στο κόλπο) αλλά για το ηλιοκεντρικό μοντέλο και την περιφορά της μπίλιας μας γύρω από τον Ήλιο.

Που μαζί του και με τις υπόλοιπες μπίλιες της παρέας αλητεύουν στο αχανές σύμπαν.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, ένα επίπεδο πάνω από τον υπόλοιπο κόσμο, έστρεψαν με αποδείξεις τα πάντα προς τα επάνω.

Το βλέμμα, την σκέψη, τον ίδιο τον άνθρωπο σαν φυσική υπόσταση.Χάρη σε αυτούς λοιπόν υπάρχουν σήμερα άνθρωποι (και δεν αναφέρομαι στο προφανές, τους αστροναύτες) που κυριολεκτικά ξεφεύγουν προς τα πάνω.

(Στην πραγματικότητα, αν το σκεφτεί κανείς λίγο καλύτερα, ξεφεύγουμε όχι προς τα πάνω αλλά προς τα έξω, όμως ας μην γινόμαστε Σέλντον Κούπερ…)

Άνθρωποι που όσο σπουδαίοι είναι σαν επιχειρηματίες, άλλο τόσο σπουδαίοι οραματιστές είναι, αφού κάποιες επιχειρήσεις τους τις χτίζουν με το βλέμμα προς τα…έξω/πάνω.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο ζάμπλουτος Έλον Μασκ.
Ο 46χρονος μεγιστάνας που παράτησε στη μέση το διδακτορικό του στην εφαρμοσμένη φυσική και με 28.000 $ ίδρυσε μια εταιρεία την οποία πούλησε (πέντε χρόνια μετά) για 340 εκ. από τα οποία το δικό του κέρδος ήταν περίπου 20 εκ.

Μεγάλο μέρος από το οποίο επένδυσε σε μια νέα επιχείρηση online πληρωμών, που λίγο μετά συγχωνεύτηκε με μια άλλη και από την ένωση τους προέκυψε το πασίγνωστο PayPal.
Που στη συνέχεια εξαγοράστηκε από το ebay για 1.5 δις $ , με τον Έλον Μασκ να αποκομίζει σαν καθαρό κέρδος γύρω στα 136 εκ $ !!!

Κι ενώ κάποιος άλλος μπορεί να…άραζε πάνω στα κέρδη του μη θέλοντας να προκαλέσει και την τύχη του (γιατί πέρα από ικανότητες και τόλμη θέλει και τύχη να βάζεις πάνω από μια φορά τον εαυτό σου στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή), αυτός την προκάλεσε.
Κι εκεί είναι που ξεχωρίζει ο απλά καλός επιχειρηματίας από τον οραματιστή.

Την προκάλεσε το 2002, που χρησιμοποιώντας 100 εκ από την προσωπική του περιουσία, ίδρυσε την SpaceX που ασχολείται με κατασκευή διαστημικών πυραύλων.
Με δικό του πύραυλο να γίνεται (το 2009) ο πρώτος ιδιωτικός πύραυλος που έθεσε σε τροχιά δορυφόρο. Μάλιστα επένδυσε σε διαστημικούς πυραύλους που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά, κάτι που μειώνει το κόστος και αυξάνει -φυσικά- το κέρδος.

(Όσο ασχολούνταν με όλα αυτά βρήκε τον χρόνο να αγοράσει και την Tesla Motors -μια εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα οχήματα- και μέσα σε λίγα χρόνια να την καταστήσει την κορυφαία εταιρεία ηλεκτροκίνησης στο κόσμο.

Που μπορεί τα τετράτροχα της να είναι ακόμη απλησίαστα για το ευρύ κοινό, όμως αυτό που κατάφερε από την αρχή, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, είναι να δείξει πως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί και όμορφο να είναι, και να μην σέρνεται στο δρόμο, και να μην χρειάζεται να το…φορτίζεις κάθε 60,70…100 χλμ

Κι ενώ τα ακριβά της μοντέλα κοστίζουν [όλα τα μοντέλα χρειάζεται να τα προ-παραγγείλεις] γύρω στα 68.000$ και στα 62.000$ , πριν λίγο καιρό παρουσίασε κι ένα μικρότερο που μπορεί να κοστίζει κοντά στα 30.000$ με τις διάφορες «πράσινες» επιδοτήσεις των πολιτειών στις ΗΠΑ. Κλείνει η μεγάλη παρένθεση)

Τελευταίος λοιπόν (μέχρι τον επόμενο) στόχος του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν η δημιουργία ενός επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου απίστευτης δύναμης.
Δύο φορές ισχυρότερο από αυτόν των ανταγωνιστών του (της κοινοπραξίας των Lockheed Martin & Boeing).

Πύραυλο που ονόμασε Falcon Heavy, σε εξέλιξη του ονόματος των μικρότερων που ονομάζονται Falcon-9 κάτι.

Έτσι, τα μεγαλύτερα έσοδα που θα έφερνε κάτι τέτοιο, θα του επέτρεπαν να χρηματοδοτεί απερίσπαστος τον μεγάλο του στόχο που είναι -αρχικά- μια αποστολή στον πλανήτη Άρη και μελλοντικά η δημιουργία αποικίας!

Που όσο κι αν το 2040 (που έχει πει) φαντάζει υπερβολικά αισιόδοξο και μάλλον δεν θα πέσει μέσα, δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια στιγμή, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, να κάνουμε βιντεοκλήσεις με διαδικτυακούς φίλους που θα ζουν στον Άρη!

Πύραυλος που εκτοξεύτηκε επιτυχώς από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στις
6 Φεβρουαρίου του 2018 στις 20:30 (ώρα Ελλάδος)
Όπου όλα στέφθηκαν με επιτυχία και οι 3 προωθητικοί πύραυλοι, αφού έστειλαν όσα έπρεπε στο διάστημα, επέστρεψαν και προσεδαφίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στα προκαθορισμένα σημεία.
(edit: Όπως ανακοίνωσε επίσημα, ο τρίτος ήταν λίγο…βιαστικός και δεν τα κατάφερε)

Επειδή όμως επρόκειτο για δοκιμαστική πρώτη πτήση, ακόμη κι ο ίδιος ο Elon Musk δεν θα στοιχημάτιζε πως θα ήταν απόλυτα επιτυχής.

Οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να μεταφέρει με την πρώτη κάποιο πληρωμένο φορτίο.
Πέρα από το γεγονός πως δεν θα υπήρχε ασφαλιστική εταιρεία να δεχθεί να ασφαλίσει κάτι τέτοιο. Ούτε πελάτης που να έπαιρνε τέτοιο ρίσκο. Που σε περίπτωση ατυχήματος να τον πήγαινε μήνες πίσω.

Έλα όμως που αν όλα πήγαιναν καλά όσον αφορά την εκτόξευση, ήθελε να έχουν και κάτι να θέσουν σε τροχιά. Πέρα από το χαβαλέ και για άλλους λόγους (‘Όχι απαραίτητα μόνο πρακτικούς, δοκιμαστικά…)

Και μιας και δεν είχαν κάποιο δορυφόρο διαθέσιμο, απέδειξε πως πέρα από πολύ ισχυρός (21ος πιο ισχυρός άνθρωπος στον πλανήτη σύμφωνα με το Forbes) και πολύ πλούσιος (53ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο), μπορεί να μην είναι σαν τους περισσότερους στη θέση του, που μοιάζουν ξύλινοι σε όλα.

Και αποδεικνύοντας πως μπορεί να έχει -και- χιούμορ αποφάσισε και έστειλε στο διάστημα ένα από τα αυτοκίνητα του. Ένα Tesla Roadster!

Και για περισσότερο χαβαλέ έβαλε και ένα ανδρείκελο στη θέση του οδηγού, ντυμένο με στολή αστροναύτη. Και για μια ακόμη πιο αστεία πινελιά, στην οθόνη της κονσόλας του αυτοκινήτου γράφει «Don’t Panic!»

Αυτοκίνητο με τοποθετημένες κάμερες μέσα-έξω, σε κάθε πλευρά και προς κάθε πλευρά που προσέφερε με τον πλέον ιδιαίτερο τρόπο, μια υπέροχη εικόνα του σφαιρικού πλανήτη μας, που μπορεί να απολαύσει κάποιος στο YouTube!

(Αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, το αυτοκίνητο κατευθύνεται χωρίς να συναντά την παραμικρή κίνηση προς τη διαστημική λεωφόρο της ζώνης των αστεροειδών

https://www.instagram.com/p/Be6VZEzgAEk/?taken-by=elonmusk

Μέχρι να συναντήσει κανένα μετεωρίτη σε μέγεθος νταλίκας και να έχουμε το πρώτο (και κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο) αυτοκινητιστικό ατύχημα στην ιστορία του διαστήματος.

Αν δεν διαλυθεί πιο πριν από την ηλιακή ακτινοβολία αφού δεν το προστατεύει πλέον η ατμόσφαιρα της Γης και δεν είναι παρά…ένα μικρό ηλεκτρικό κάμπριο που ταξιδεύει στο διάστημα !

Ο,τι κι αν γίνει πάντως ένα είναι σίγουρο!
Πως διαφήμιση σαν κι αυτή θα έδιναν τα πάντα για να την έχουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου!

Αλλά και όλοι οι μεγιστάνες γενικά για το όνομα τους και τις επιχειρήσεις τους.
(κι ο Έλον Μασκ έχει κι άλλες επιχειρήσεις…https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BF%CE%BD_%CE%9C%CE%B1%CF%83%CE%BA#SolarCity )

Το Tesla Roadster του πάντως θα είναι χωρίς ανταγωνισμό το αυτοκίνητο της χρονιάς!
Κι ας σταμάτησε να παράγεται το 2012…

Είναι επίσης σίγουρο πως μετά την τόσο πετυχημένη δοκιμή αλλά και διαφήμιση, τα έσοδα και τα κεφάλαια που θα συγκεντρώσει αυτός ο οραματιστής επιχειρηματίας θα του δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση προς τα εμπρός. Για να πάει/πάμε ακόμη πιο γρήγορα προς τα έξω.

Εκτός από τους ζαβούς και τους συνωμοσιολόγους που κλείνουν τα μάτια στη λογική και πιστεύουν πως η Γη είναι επίπεδη!

Ακόμη κι αν κανένας τους δεν κατάφερε ως τώρα να πάει στην άκρη και να κάνει μια σέλφι, έτσι για το γαμώτο. Ειδικά οι πονηροί που πουλάνε αυτό το παραμύθι στους ζαβούς.

Γιατί στα άκρα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, είναι αυτό που εμείς λέμε Νότιο Πόλο, μόνο που έχει τη μορφή ενός τείχους από πάγο (ύψους 45 μέτρων), ο οποίος κρατάει τους ωκεανούς από το να χυθούν στο διάστημα !
Μη γελάτε. Το πιστεύουν! Ή μάλλον…λάθος…Γελάστε ελεύθερα!

Τώρα, τι θα γίνει αν κάποια στιγμή λιώσουν οι πάγοι και δεν αδειάσουν οι θάλασσες, θα ήθελα να είμαι από μια μεριά να δω τις φάτσες των τότε οπαδών αυτής της ηλίθιας θεωρίας. Αν και μάλλον θα πουν πως έλιωσαν μόνο στο Βόρειο Πόλο, ενώ το τείχος θα έχει μείνει παγωμένο.

Φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο.
Ήταν μια πεποίθηση που υπήρξε στα πολύ αρχαία χρόνια, σχεδόν εξαφανίστηκε όταν κυριάρχησε ο ελληνικός πολιτισμός και επανήλθε τον 17ο αι. μ.Χ που οι προτεστάντες πετούσαν λάσπη στον ανεμιστήρα για τους καθολικούς.
Στη συνέχεια διατηρήθηκε μεταξύ μερικών περίεργων, λόγω παρερμηνειών, όμως σαν σενάριο συνωμοσίας εμφανίστηκε δυναμικά στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Η πρώτη μεγάλη, σύγχρονη λέσχη δημιουργήθηκε στη δεκαετία του ’50, έφτασε να έχει 3500 εγγεγραμμένα μέλη, όμως εκεί που όλο αυτό είχε ατονήσει, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του διαδικτύου, έχει πάρει τη σκυτάλη από κάθε άλλο συνωμοσιολογικό σενάριο. Κι ας είναι το πιο ηλίθιο όλων!

Ενδεικτικό είναι πως ενώ τη σελίδα της ομάδας «The Flat Earth Society» (που είναι το διαδικτυακό σκέλος της αναγεννημένης την τελευταία δεκαετία λέσχης του 1956) την ακολουθούν σήμερα 130 χιλ. άτομα, μια άλλη σελίδα, η «Flat Earth«, έχει 190 χιλ. ακόλουθους! (αυτοί της δεύτερης είναι οι αιρετικοί)

Και μπορεί να μην είναι και οι 320 χιλ. οπαδοί, αρκετοί ακολουθούν τέτοιες σελίδες για να σπάνε πλάκα, όμως οι 294.000 που έχουν κάνει like δείχνουν πολλά!

Με απίθανες περιγραφές (σαν τις παραπάνω) για το ότι η Γη είναι επίπεδη, που κάνουν όσους πιστεύουν -μόνο- στους ψεκασμούς να φαντάζουν σοβαροί συνομιλητές!

Που δεν έπαψε να κυκλοφορεί, απλά έφτασε -μάλλον- στην καμπή εκείνη που δεν μπορεί να δημιουργεί πολλούς νέους «πιστούς» και οι πονηροί έπρεπε να ψαχτούν και να επενδύσουν σε μια φρέσκια συνωμοσία.

Το πόσο γελοία είναι αυτή η θεωρία και πόσο απίστευτα ηλίθιοι είναι όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, γίνεται κατανοητό -πέρα από οτιδήποτε άλλο- από το γεγονός πως σε αντίθεση με τις άλλες θεωρίες συνωμοσίας, δεν έχουν κάποια ουσιαστική απάντηση στο πλέον σημαντικό. Στο γιατί.

Στη θεωρία των ψεκασμών για παράδειγμα, έχουν κάτι να πουν. Μπορούν να να δώσουν μια δική τους εξήγηση. Όσο χαζή, παράλογη κι αν είναι. Όσο εύκολα κι αν καταρρίπτεται:
https://365meres.wordpress.com/2012/11/22/to-spilaio-tou-platona-anavathmistike/

Εδώ δεν έχουν να απαντήσουν (κάτι ουσιαστικό) προς τι η συνωμοσία.
Τι κερδίζουμε όλοι εμείς οι συνωμότες από το να λέμε πως η Γη είναι σφαιρική.
Γιατί να μην λέμε πως είναι επίπεδη, αν ήταν επίπεδη;

Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να υπερασπίζονται με πάθος το ότι η Γη είναι επίπεδη, χαρίζοντας μας αβίαστα στιγμές γέλιου, όταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν  διάφορα φαινόμενα που μπορούν να συμβούν μόνο αν βρισκόμαστε πάνω σε μια σφαίρα.

Όπως για παράδειγμα το ότι αντικείμενα (όπως τα πλοία) ή και ο ήλιος «βυθίζονται» στον ορίζοντα με το κάτω μέρος να εξαφανίζεται πρώτο.
‘H το γεγονός πως δεν μπορούμε να δούμε τη βάση από ένα ακίνητο σημείο αναφοράς που βρίσκεται πολύ μακριά.

Όχι !! Σύμφωνα με αυτούς δεν χάνονται στον ορίζοντα γιατί η Γη είναι σφαιρική.
Απλά είναι θέμα προοπτικής και μέχρι εκεί μπορούμε να δούμε !

Όμως δεν μπορούν να δώσουν καμία σοβαρή απάντηση στην παρακάτω απλή ερώτηση, που θα τους κάνει κάθε λογικός άνθρωπος:
Αφού τα μάτια μας (γεγονός) δεν είναι τόσο ισχυρά αλλά η Γη δεν είναι σφαιρική, τότε γιατί δεν βλέπουμε ολόκληρα τα σημεία αναφοράς, αν στρέψουμε ένα ισχυρό βοήθημα, (όπως ένα τηλεσκόπιο) παράλληλα με το έδαφος;

Από τη στιγμή που ένα τηλεσκόπιο, αυτό που κάνει είναι να λειτουργεί συμπληρωματικά και να φέρνει πιο κοντά (μεγεθύνει) αυτό που βρίσκεται μπροστά μας.

Όπως δεν έχουν απάντηση και στο κυρίως σκέλος που αφορά τον ισχυρισμό τους περί προοπτικής.

Δεν μπορούν να απαντήσουν σοβαρά γιατί ο ήλιος π.χ που είναι -ακόμη και γι αυτούς- ένα μεγάλο αντικείμενο (όχι όσο μεγάλο φαντάζεστε…θα γελάσετε παρακάτω), δεν μικραίνει όσο ξεμακραίνει και «χάνεται» από το βλέμμα μας, κάτι που συμβαίνει με τις σιδηροδρομικές γραμμές στο παρακάτω παράδειγμα.

railway-1677213_640

Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όπου όχι μόνο οι γραμμές αλλά και ο χώρος πέριξ αυτών μοιάζουν -λόγω προοπτικής- να στενεύουν, όσο πιο μακριά κοιτάμε.

Αφού λοιπόν υποστηρίζουν με τον παραπάνω γελοίο τρόπο το πως, ενώ ο Ήλιος και η Σελήνη δεν ανατέλλουν/δύουν (δεν θα μπορούσαν σε μια επίπεδη Γη), μπορούν να χάνονται από το βλέμμα μας, και αφού η Γη είναι ένας σταθερός δίσκος, κάπως πρέπει να κινούνται και κάπου να βρίσκονται!

Βρίσκονται λοιπόν από πάνω μας και περιφέρονται σε σταθερό ύψος 4828 χλμ.
Και για να είναι τόσο κοντά -ειδικά ο ήλιος- και να μη μας έχει καταπιεί, δεν είναι τόσο μεγάλος όσο λέμε εμείς οι παγκόσμιοι συνωμότες. Όχι !
Ήλιος και φεγγάρι έχουν διάμετρο 52χλμ !
(δεν ξέχασα κανένα μηδενικό, τόση λένε πως είναι η διάμετρος τους. Πενήντα δύο χιλιόμετρα)…

Για την ακρίβεια, βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα και κινούνται γύρω γύρω !!
Φανταστείτε την Γη επίπεδη, σαν βάση και από πάνω της να γυρίζουν σαν δυο σώματα ίδιων διαστάσεων, η Σελήνη κι ο Ήλιος.
Το καρουζέλ της τρέλας !!

Φυσιολογικά θα ρωτήσει τώρα κάποιος…
Καλά, αφού ούτε ανατέλλουν, ούτε δύουν και κινούνται σε σταθερό ύψος πάνω από τη Γη, γιατί δεν είναι ορατά διαρκώς; Τουλάχιστον τον Ήλιο και το φως του, που δίνει και τις αλλαγές από μέρα σε νύχτα, θα έπρεπε να τον βλέπουμε διαρκώς. Κι αν τον βλέπαμε, τότε θα είχαμε συνεχώς φως!

Πραγματικά, καθόλου δεν σας κόβει εσάς που ετοιμαζόσασταν να το ρωτήσετε αυτό!
Ντιπ για ντιπ!

Δεν βλέπουμε διαρκώς το φως του ήλιου (ήλιος που έχει 52χλμ διάμετρο, μην ξεχνιόμαστε) γιατί ρίχνει το φως του σαν προβολέας. Ορίστε η εξήγηση!

(Τουλάχιστον σε αυτό έχουν μια απάντηση. Που σε κάποιο σουρεαλιστικό σύμπαν, πέρα από το δικό τους σουρεαλιστικό κόσμο στον οποίο ζουν, θα μπορούσε να ισχύει)

Αυτό όμως που κατά κόρον χρησιμοποιούν ως παράδειγμα «επιβεβαίωσης» του ισχυρισμού τους είναι πως, αν ο πλανήτης ήταν σφαιρικός τότε θα έπρεπε να βλέπουμε τον ορίζοντα να καμπυλώνει!

Καλά, εδώ όχι μόνο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…Κι ένα παιδάκι δημοτικού, για να μη πω νηπιαγωγείου!

Αν έχετε λοιπόν κάποιον από αυτούς στη παρέα και δεν τα σηκώσετε ψηλά (ή θέλετε να σπάσετε πλάκα) μπορείτε να πάρετε ένα χάρακα, ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ, ένα πορτοκάλι και μια μπάλα του μπάσκετ και να ακουμπήσετε τον χάρακα με τη σειρά, πάνω τους.
Κατόπιν, σαν bonus stage, πάρτε την μπάλα του μπάσκετ, βάλτε τη λίγα εκατοστά από το πρόσωπο του και προκαλέστε τον να την δει να καμπυλώνει.

Δείχνοντας του πως όσο μεγαλώνει η σφαίρα, τόσο «απλώνει» αυτό που βλέπουμε ως ευθεία, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να δούμε τα σημεία της καμπύλης της.
Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε πάνω σε μια τεράστια σφαίρα όπως η Γη.
(Για να πάρουμε μια καλή ιδέα από την καμπυλότητα της πρέπει και πάρα πολύ ψηλά να βρεθούμε και να μην έχουμε οπτικές παρεμβολές στον ορίζοντα)

Μετά, δώστε του το πορτοκάλι να το φάει.
Επειδή οι πιθανότητες να βοηθήσετε το μυαλό του να πάρει τις σωστές στροφές είναι λιγότερες από όσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι η Γη επίπεδη, τουλάχιστον να κάνει καλό στην υγεία του με το φρουτάκι.

Όμως προς θεού!
Μην πάτε να το παίξετε έξυπνοι, αφήνοντας τα να πέσουν κάτω για να αποδείξετε πως αν ο πλανήτης ήταν φέτα, τότε λόγω βαρύτητας θα έπρεπε να βρίσκεται κανείς στο κέντρο για να πέφτουν τα αντικείμενα κάθετα κάτω.

Που αν συνέβαινε αυτό θα δυσκολευόμασταν κι εμείς να μείνουμε στη θέση μας.
Δεν δυσκολευόμαστε όμως. Γιατί…ο πλανήτης είναι σφαιρικός, σωστά;

Λάθος!
Δεν δυσκολευόμαστε γιατί δεν υπάρχει βαρύτητα! Όχι όπως την ξέρουμε.
Και αυτό που νιώθουμε και όλα τα πράγματα που πέφτουν κάθετα στο έδαφος, είναι γιατί όλο το σύστημα (Γη, Ήλιος, Σελήνη) κινούμαστε προς τα πάνω!

Και η πίεση που ασκείται ευθύνεται -κατά κύριο λόγο- για όσα εμείς οι συνωμότες, με τον Ισαάκ Νιούτον να μας οδηγεί, αποδίδουμε στη βαρύτητα.

(σημ: η δεύτερη ομάδα υποστηρίζει πως δεν κινούμαστε, αλλά όταν και αν επικρατήσει, ασχολούμαστε με τις αιρετικές [αιρέσεις μέσα στα σενάρια συνωμοσίας,το απόλυτο γέλιο] θέσεις της…)

Φυσικά, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε πίεση όταν βρισκόμαστε σε ένα όχημα που κινείται με σταθερή ταχύτητα. Μαντέψτε λοιπόν! (ευκολάκι…)
Δεν κινούμαστε με σταθερή ταχύτητα. Όχι!
Επιταχύνουμε διαρκώς!
Με 9.8 m/s^2

Παρακαλώ! Όχι πανικός!
Μην ψάχνετε πως να κάνετε αιτήσεις στον Έλον Μασκ για να επανδρώσετε την πρώτη αποστολή στον Άρη, όταν αυτή γίνει.
Δεν κινδυνεύουμε να περάσουμε σε άλλη διάσταση πιάνοντας warp speed, σαν να βρισκόμαστε στο αστρόπλοιο USS Enterprise του Star Trek.

Παρόλο που σύμφωνα με αυτούς επιταχύνουμε διαρκώς, μην ανησυχείτε !
Μπορεί μεν να επιταχύνουμε (για εμάς) διαρκώς, αλλά όχι και όσον αφορά την θέση μας στο σύμπαν (!!!!) οπότε δεν θα ξεπεράσουμε την ταχύτητα του φωτός.
Πέρα από το γεγονός πως οτιδήποτε έχει μάζα δεν μπορεί να το κάνει!

Απλούστατον! που έλεγε και η Αλίκη Βουγιουκλάκη όταν προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στη ταινία «Η σωφερίνα» …

Και καλά…Οι δορυφόροι;
Ο διεθνής διαστημικός σταθμός;
Ο Έλον Μασκ και το roadster με τη κούκλα σοφέρ του;
Που μας έχουν δώσει, πέρα από όλα τα άλλα, φωτογραφίες και βίντεο;
Ε, καλά τώρα…!
Όλα αυτά είναι κατασκευασμένα από την παγκόσμια συνωμοσία της σφαιρικής Γης.
Δεν υπάρχουν δορυφόροι και όλες οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες.
Τι δεν καταλαβαίνετε;
Πύραυλοι και χαζά!

Πράκτορες όλων των κυβερνήσεων και οργανισμών κατασκευάζουν βίντεο και φωτογραφίες για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να διαιωνίζεται ο μύθος της σφαιρικής Γης.

Μπορεί επίσης, ξεπερνώντας όλα αυτά και με ειλικρινή διάθεση για μελέτη του «εξωγήινου» τρόπου σκέψης τους (και προετοιμασμένοι -όσο μπορείτε- για τι θα λάβετε ως απάντηση) να ρωτούσατε το εξής:
Οι άλλοι πλανήτες τότε γιατί είναι μπάλες;
(Γιατί όντως δέχονται πως οι άλλοι πλανήτες είναι σφαιρικοί)
Γιατί βρε κουτά, εκείνοι είναι πλανήτες! Η Γη όμως δεν είναι!

Το εξηγούν άλλωστε και στη F.A.Q σελίδα τους:
Rotundity
Q. If the planets are round, why isn’t the earth?

A. The earth is not a planet.
https://wiki.tfes.org/Planets

Δηλαδή, τι άλλο θέλετε/θέλουμε; Το λένε ξεκάθαρα οι άνθρωποι!
Αν η Γη ήταν πλανήτης θα ήταν σφαιρική. Επειδή όμως δεν είναι πλανήτης, δεν είναι σαν μπάλα. Ή…επειδή δεν είναι σφαιρική γι αυτό και δεν μπορεί να είναι πλανήτης…
(Μπερδευτήκατε, ε;  Περισσότερο από αυτούς, αποκλείεται)

«Απλούστατον….» θα ψιθύριζε μέχρι και η κούκλα στο roadster του Musk, που πιο εύκολα θα αποκτούσε ζωή, φωνή και χιούμορ από ότι όλοι αυτοί επαφή με την πραγματικότητα, καθώς θα χάνονταν στα βάθη του ηλιακού μας συστήματος, μακριά από τους ζαβούς και τους τρελούς που ζουν ανάμεσα μας

Υ.Γ.
Μέχρι τη στιγμή που θα επέστρεφε περνώντας σχετικά κοντά μας (αν καταφέρει να μπει σε ελλειπτική τροχιά, δεν τρακάρει με τίποτα και δεν διαλυθεί από την κοσμική ακτινοβολία) για να ρίξει μια ματιά, σε ποιο βαθμό θα έχουμε καταφέρει να απαλλαγούμε από την βλακεία που μας δέρνει γενικώς…

(με τους συνωμοσιολόγους να είναι απλά, αφού το φιλοσοφήσει λιγάκι κανείς, το διασκεδαστικό κομμάτι της…Όσο φανατικά κι αν υποστηρίζουν και διαδίδουν την πιο τρελή θέση πάνω στο σφαιρικό μας πλανήτη, όπως αυτή της επίπεδης Γης..)

 

 

 

 

 

 

9 thoughts on “O Elon Musk και τα καρναβάλια με τις μάσκες της επίπεδης Γης

  1. νταουλιερης

    Ο μασκ ειναι ενας κρατικοδιαιτος του αμερικανικου δημοσιου και στα αυτοκινητα και στο διαστημικο.
    οι αποτυχιες του στο διαστημικο ειναι αμετρητες οσο και θεαματικες.
    εγω προβλεπω οτι δεν θα υπαρξει ανθρωπος με σωας τας φρενας να μπει σε διαστημικο οχημα του τυπου αυτου.
    και προχθες ο ενας απο τους τρεις πυραουλους καταστραφηκε στην προσγειωση, να τα λεμε ολα.
    και τα πανακριβα αυτοκινητα του εχουν την κακη συνηθεια να αρπαζουν φωτια, εχει μαζεψει καμποσες αγωγες.

    Μου αρέσει!

    1. Haris Tz. Post author

      Όντως, το ανακοίνωσε αργότερα σε συνέντευξη τύπου για τον τρίτο (θα το κάνω edit)
      Όσο για το κρατικοδίαιτος, δεν νομίζω να διαφωνείς πως είναι ένας αυτοδημιούργητος που έφτασε εκεί που έφτασε μόνος του (μέχρι και τη δημιουργία της SpaceX).
      Που σε αυτή τη φάση δεν νομίζω πως είναι περισσότερο κρατικοδίαιτος από τους ανταγωνιστές του.
      Στα υπόλοιπα «πυραυλικά» δεν διαφωνούμε, επί της ουσίας. Όμως θα ήταν απίθανο να μην είχε και αποτυχίες, με αυτά που καταπιάνεται.
      Αλλωστε, ακόμη και για την τελευταία εκτόξευση είπε πως ήταν προετοιμασμένος να δει μια τεράστια έκρηξη.
      (Όμως διαφωνώ για το αν θα τον εμπιστευτούν. Εδώ θα είμαστε, να το δούμε)

      Για τα δε οχήματα, είναι τόσα πολλά τα οχήματα που παίρνουν φωτιά στις ΗΠΑ, που τα δικά του μπορεί να είναι και κάτω από το μέσο όρο (απλά τα ονόματα Musk και Tesla πουλάνε) :
      «… U.S. fire departments responded to an estimated average of 152,300 automobile fires per year in the 2006-2010 time period. These fires caused an average of 209 civilian deaths, 764 civilian injuries, and $536 million in direct property damage.
      Automobile fires were involved in 10% of reported U.S. fires, 6% of U.S. fire deaths.
      On average, 17 automobile fires were reported per hour. These fires killed an average of four people every week.
      Mechanical or electrical failures or malfunctions were factors in roughly two-thirds of the automobile fires.
      Collisions and overturns were factors in only 4% of highway vehicle fires, but these incidents accounted for three of every five (60%) automobile fire deaths… «

      Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Παράθεμα: Μόνο σε μια επίπεδη Γη μπορεί να έχει θέση το Μέρα25 | 365meres

  3. Παράθεμα: Κορωνοϊέ εσύ σούπερ σταρ… | 365meres

  4. Παράθεμα: Η πιο έξυπνη κίνηση | 365meres

  5. Παράθεμα: Εμβόλιο ορθής σκέψης | 365meres

  6. Παράθεμα: Όλη η αλήθεια για την Τίφανι Ντόβερ | 365meres

  7. Παράθεμα: Ένα κόμμα ογδόντα ένα ογδόντα ένα ογδόντα ένα…. | 365meres

  8. Παράθεμα: Έπεσαν από μικροί στην καρδάρα με την ηλιθιότητα | 365meres

Σχολιάστε