Κορωνοϊέ εσύ σούπερ σταρ…

edit: 9/3/20 (Μόλις μια μέρα μετά το άρθρο και δεν θα υπάρξει άλλο,απλά ως ενδεικτικό αυτού που γράφω για ατομικά μετρά προστασίας-πρόληψης και ανάδειξη της ηλιθιότητας και της νοοτροπίας των άκρων που επικρατεί)
Στον Πύργο,ο ίδιος ο δήμαρχος καταγγέλλει πως άνθρωποι που εφόσον έχουν εγκέφαλο μέσα στο κρανίο τους θα έπρεπε από μόνοι τους να σκέφτονται λογικά και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους επειδή ανήκουν στο πολύ κοντινό περιβάλλον των εκδρομέων από το Ισραήλ,δεν άλλαξαν τίποτα στη καθημερινότητα τους.

Αυτοί οι ηλίθιοι είναι που θα φωνάζουν πρώτοι για το ανάλγητο κράτος που δεν προστατεύει τον κόσμο όταν πηγαίνοντας στο καφενείο τον μεταδώσουν στον καφετζή που σαν νέος,δυνατός και χωρίς προβλήματα υγείας οργανισμός θα το περάσει κατά πάσα πιθανότητα στο όρθιο χωρίς να το καταλάβει αλλά τον περάσουν και στους 30-40 θαμώνες εκ των οποίων σε 5-6 που ανήκοντας στις ευπαθείς ομάδες αργότερα πεθάνουν.

Όπου από τους 30-40 ζήτημα είναι αν οι 5 θα κάνουν τα λογικά και αυτονόητα όταν έχουν μεταδοτικό νόσημα.Το πιθανότερο είναι να ανήκουν στην ίδιας νοοτροπίας άτομα με αυτούς που σουλατσάρουν στο χαλαρό.Πόσω μάλλον όταν δεν θα το ξέρουν κιόλας πως μπορεί να είναι εν δυνάμει φορείς ενός ιού…

Αυτούς τους ηλίθιους μπορεί να τους διώχνουν οι ηλίθιες γυναίκες τους από το σπίτι.
«Μην μου κάθεσαι εδώ! Όσο περισσότερο είσαι μέσα τόσο περισσότερο κινδυνεύουν τα παιδιά,ηλίθιος είσαι; Πάνε έξω άνθρωπε μου«….

Γιατί αν ισχύει αυτό με την ηλιθιότητα και το σύμπαν τότε το άπειρο σύμπαν μοιάζει να το ρουφάει όλο μια μαύρη τρύπα που έχουν ανοίξει οι ηλίθιοι στη Γη.
Αυτά…

Αρχικό άρθρο 8/3/20
Είμαστε ίσως ο μοναδικός ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη που αποτυγχάνει τόσο θεαματικά να μαθαίνει την/από την ιστορία του κι ας πιστεύουμε πως είμαστε ανώτεροι γιατί π.χ. διαθέτουμε αντίχειρα.

Αντίχειρα που για παράδειγμα «αρνούμαστε» να μάθουμε από τον ιστορικό ρόλο που παίζει η ατομική υγιεινή να χρησιμοποιούμε μηχανικά για να πιάνουμε όσο συχνά πρέπει την συσκευασία που βρίσκουμε στο μπάνιο και να πιέζουμε την αντλία για να βγει το σαπουνάκι ή να χρησιμοποιούμε (αυτόν ή κάποιο άλλο δάχτυλο) όταν δεν μπορούμε να πιάσουμε το απολυμαντικό για να ανοίγουμε ένα διακόπτη αντί για τον δείκτη που θα χρησιμοποιούσε και μια μαϊμού που μετά θα χρησιμοποιήσουμε για να τρίψουμε το μάτι μας ή να σκαλίσουμε την μύτη μας.

Μέχρι και τα μικρόβια δεν είναι μόνο μαμ,κακά και νάνι αλλά αντιδρούν στα ερεθίσματα που λαμβάνουν και μεταλλάσσονται,εξελίσσονται θετικά όσον αφορά την προσωπική τους επιβίωση στη πάροδο του χρόνου.Σε αντίθεση με την συλλογική πνευματική εξέλιξη του είδους μας που όποτε παρουσιάζεται κάτι έκτακτο αποκαλύπτει πως στην πραγματικότητα φθίνει.

Είναι εκεί που ιστορικά έρχεται ένας ιός (κατώτερος στην «ιεραρχία» κι από μικρόβιο) και παρόλο που δεν έχει αντίχειρα σου δείχνει το μεσαίο του δάχτυλο.

Μετά αράζει αναπαυτικά μπροστά στην παγκόσμια σκηνή που έχεις στήσει για την αφεντιά του με ποπ κορν,πατατάκια,μπύρα ή Pepsi Cola σε ποτήρι Coca-Cola (έτσι,για την αλητεία) και παρακολουθεί σαν κινηματογραφική ταινία το χάος που μπορεί να προκαλέσει και το πόσο περισσότερο πιο ηλίθια μπορούν να γίνουν αυτά τα όντα που νομίζουν πως είναι σπουδαία γιατί είχαν/έχουν ως είδος μερικές (μετρημένες ακόμη και σήμερα στα δάχτυλα μερικών δεκάδων χεριών) σπουδαίες εξαιρέσεις που πρόσφεραν/προσφέρουν μασημένη τροφή στις μάζες.
Σε πνευματικό-φιλοσοφικό και κατ επέκταση σε τεχνικό/τεχνολογικό επίπεδο.

Έτοιμη (κυριολεκτικά) τροφή που παρόλα αυτά πάρα πολλοί εξακολουθούν να μην μπορούν να φάνε χωρίς βοήθεια γιατί π.χ. δεν ξέρουν τον τρόπο να χειριστούν ένα αεροστεγώς κλειστό βαζάκι και δεν έχουν εύκαιρο κάποιο χταπόδι να το μελετήσει ένα δυο λεπτά και να τους το ανοίξει ή γιατί δεν μπορούν να ακολουθήσουν ούτε καν τις ζωγραφισμένες οδηγίες παρασκευής στέλνονταν τις πολύτιμες προμήθειες (και τα χρήματα που ξόδεψαν γι αυτές) στα σκουπίδια αντί για το στομάχι τους.

Έτοιμη τροφή που δεν καταφέρνουν καν να πάνε να την πάρουν χρησιμοποιώντας τα τεχνικά/τεχνολογικά μέσα που κάποιοι δημιούργησαν όπως π.χ. έναν άνετο δρόμο με τα αυτοκίνητα τους γιατί όσο πιο «έξυπνα» κάνουν τα τελευταία (κάποιοι από τους μετρημένους στα δάχτυλα που λέγαμε πιο πάνω) τόσο περισσότεροι σκοτώνονται σε τροχαία.

Λίγο οφ τόπικ σχόλιο:
Γεγονός (φαινομενικά παράδοξο) όπου όσο πιο έξυπνη γίνεται η τεχνολογία τόσο πιο ηλίθια μοιάζει η πλειοψηφία που την χρησιμοποιεί.
Σαν αυτούς καλή ώρα που δεν έχουν δοκιμάσει να δουν πως η περιστροφή στo smartphone τους λειτουργεί όχι μόνο όταν βλέπουν κάτι αλλά και όταν τραβάνε φωτογραφίες (στατικές ή κινούμενες) και καταλήγουμε να έχει γεμίσει το διαδίκτυο με στενόμακρα βίντεο σαν να τραβήχτηκαν πίσω από όρθια ποτήρια αλλά αυτή η περίεργη «εξισορρόπηση» αφορά άλλο,μελλοντικό άρθρο.
Υ.Γ. οφ τόπικ σχολίου
Πλησιάζουμε,αν δεν έχουμε φτάσει ήδη,στην εποχή που καταναλωτικές οργανώσεις θα κάνουν μηνύσεις σε εταιρείες γιατί δεν έχουν οδηγίες ως προς το πως διαβάζονται οι οδηγίες χρήσης.

Χαμογελάει λοιπόν σαρδόνια ο νέος σταρ,ο Κορωνοϊός,όταν σκέφτεται την σούπερ επιτυχία που θα έκανε και το σίκουελ της τωρινής ταινίας που πρωταγωνιστεί.
Που θα γυρίζονταν όμως όχι ως θρίλερ αλλά ως κωμωδία.

Όπου ενώ αυτός στην πρώτη θα κατάφερνε να σκοτώσει βαριά βαριά ένα 2-3% (των καταγραμμένων κρουσμάτων,όχι του πραγματικού αριθμού) το 10% των απολύτως υγειών από τους κλεισμένους από φόβο σε υπόγεια καταφύγια πεθαίνει από ασιτία ανάμεσα σε τόνους κονσερβών γιατί για έξτρα ασφάλεια πήραν εκείνες που δεν διαθέτουν δαχτυλίδι ανοίγματος αλλά δεν φρόντισαν να πάρουν μαζί τους και ανοιχτήρι.

Που παρόλα αυτά θα επιζούσαν αν δεν φοβόντουσαν να βγουν να τσεκάρουν από μόνοι του χωρίς να περιμένουν να έρθουν κάποιοι να τους βρουν γιατί θα διαπίστωναν πως η συγκεκριμένη «απειλή» έπαψε να υφίσταται προτού καν ξεκινήσει να γουργουρίσει η κοιλιά τους.

Πως αλλιώς θα του έπεφτε το αναψυκτικό από τα γέλια βλέποντας τους να τρέχουν σαν τρελοί κάνοντας ακούραστοι αγώνες ταχύτητας με τα καροτσάκια των σούπερ μάρκετ να μαζέψουν προμήθειες λες και θα κλειδωθούν μέσα για χρόνια;

Ενώ θα μπορούσαν χωρίς πανικό να τις έχουν ήδη αν λειτουργούσαν προληπτικά για κάποια,οποιαδήποτε πραγματικά σοβαρή και ξαφνική απειλή και π.χ. έπαιρναν απλά και μια έξτρα κονσέρβα κάθε φορά που πήγαιναν για ψώνια την οποία θα κατανάλωναν/ανανέωναν όποτε και αν έφτανε η ημερομηνία λήξης της (αν και εφόσον η έμφυτη τους ηλιθιότητα και οι συγκυρίες τους είχαν επιτρέψει να φτάσουν σε εκείνη την ημερομηνία).

Του πέφτουν και μερικοί σκασμένοι σπόροι καλαμποκιού στο χαλί του σινεμά ενόσω βλέπει το χάλι που προκαλεί η παρουσία του καθώς μεταφέρεται από περιοχή σε περιοχή και διασκεδάζει με το πόσο χαμηλά πέφτει η συλλογική νοημοσύνη αυτού του είδους που πέρα από την αδυναμία εκμετάλλευσης του αντίχειρα ώστε να μεταφέρει στη καθημερινότητα του σωστές πρακτικές αντί για μικροοργανισμούς δεν μπορεί να μεταφέρει νοητικά και να αναλύσει τα απλά στοιχεία που του παρουσιάζονται καταλήγοντας πάντα στα άκρα από συμπεριφορές.
Είτε αφορούν πλήρη αδιαφορία είτε τον απόλυτο πανικό.

Ακραίες συμπεριφορές που διαρκούν όσο ακούγεται ο αντίλαλος από του ΜΠΟΥ που τους κάνει και που πάντα πετυχαίνει να τους τρομάζει.
Ακόμη κι αν το επαναλαμβάνει κάθε μέρα και διαρκεί μερικές ώρες.

Λερώνεται γελώντας και με αναψυκτικό που πέφτει πάνω του την ώρα που αναλογίζεται πως αυτοί οι τύποι και οι τύπισσες πρέπει να παίρνουν παραισθησιογόνα και κόκα για να εξηγηθεί η παράνοια στις αντιδράσεις τους και η υπερδιέγερση που παρουσιάζουν όταν φοβούνται πως θα μπει μέσα τους ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό που μπορεί να υπάρχει αλλά δεν τους το έχουν σφυρίξει περιφέρονται ως ζόμπι και δεν ενδιαφέρονται για οτιδήποτε άλλο/παρόμοιο που μπορεί να τρυπώσει στον οργανισμό τους γιατί απλά δεν τους το παρουσιάζει κάποιος ή δεν τους το βαφτίζει με κάποιο ιδιαίτερο όνομα.

Κι άλλο λίγο οφ τόπικ:
Γι αυτό και όσο εύκολα τους παρουσιάζουν κάτι αληθινό ή κάτι αληθινό ως ψεύτικο τόσο εύκολα μπορούν να τους παρουσιάζουν κάποιοι και κάτι ψεύτικο ως αληθινό αφού μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού είναι (σε όλα τα επίπεδα,από δική της ευθύνη-αδιαφορία) λειτουργικά αναλφάβητη.
Που είναι και ο λόγος που πάρα πολλοί είναι επιρρεπείς στις θεωρίες συνωμοσίας):
α) https://365meres.wordpress.com/2012/11/22/to-spilaio-tou-platona-anavathmistike/
β) https://365meres.wordpress.com/2018/02/11/o-ellon-musk-kai-ta-karnavalia-me-tis-maskes-ths-epipedhs-ghs/

Γιατί μόνο παράνοια χαρακτηρίζει κάποιον που δεν κάνει (κι ας ανήκει σε ευπαθή ομάδα) εμβόλιο για την εποχική γρίπη ενώ θα έπρεπε να ξέρει πως πρέπει γιατί αποτελεί κομμάτι της ρουτίνας του η παρουσία της αφού ζει μαζί της κάθε χρόνο και της δίνει ρόλο κομπάρσου σε τριτοτέταρτη ταινία,αλλά τρελαίνεται για το ξαδερφάκι της που έρχεται από τα ξένα και του προσφέρει μπάτζετ εκατομμυρίων για την απόλυτη ταινία θρίλερ.

Γιατί μόνο παραισθησιογόνα πρέπει να παίρνει κάποιος που ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό επιτρέπει στους γύρω του (και στον εαυτό του) να φταρνίζονται λες και προσφέρουν δωρεάν ντους στους γύρω του και θα έπρεπε να ζητάνε και αμοιβή το καλοκαίρι για το δρόσισμα,μόλις εμφανίζεται μια απειλή με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο είναι ικανός να φτάσει στα άκρα.

Ακόμη και να πυροβολήσει (αν μπορούσε να περιφέρεται με όπλο χωρίς να φοβάται μήπως συλληφθεί) κάποιον που πάντα καλύπτει το στόμα του και βρίσκεται στα 150 μέτρα απόσταση.
Που πιο εύκολα θα κολλούσε κάτι από κουτσουλιά που θα έπεφτε πάνω στον ώμο του από άρρωστο αετό που πετάει στα 3 χιλιόμετρα ύψος παρά από εκείνον που θα ήθελε να μπορούσε να σκοτώσει.

Γιατί θα πήγαινε να ξεπλύνει το ρούχο του και μετά θα έπιανε το κλειδί του αυτοκινήτου για να ξύσει το αυτί του χωρίς να έχει ξεπλύνει τα χέρια του και ο ιός θα περίμενε υπομονετικά στο μέσο τμήμα (μέσο ους) μέχρι εκείνος να φάει κάτι,διαδικασία που θα άνοιγε μια πύλη η οποία θα του πρόσφερε πρόσβαση προς τον φάρυγγα και μετά απλά θα μπλεκόταν στο πλήθος των διαφόρων ατόμων που κινούνται προς τα πιο μέσα για να βρει κατάλληλο περιβάλλον να κάνει την δουλειά του.

Όμως όλα αυτά δεν μπορούν να τα επεξεργαστούν νοητικά αυτοί που γίνονται παράλογοι στις αντιδράσεις τους κάτι που κάνει κάθε ιό μπροστά τους να μοιάζει με διάνοια κι ας μην διαθέτει εγκέφαλο.

Όσες πιθανότητες έχει το να εκκινήσουν τον εγκέφαλο τους με το κλειδί άλλες τόσες συγκεντρώνει και το να παραξενευτούν ποτέ για τον αέρα που νιώθουν στο αυτί όποτε χασμουριούνται δυνατά για παράδειγμα ώστε να το ψάξουν και να αντιληφθούν πως αυτί και στοματική κοιλότητα επικοινωνούν και μετά χωρίς να κάψουν επεξεργαστή να συνειδητοποιήσουν πως μπορούν να μολύνουν τον πνεύμονα τους όχι μόνο αν φοράνε μάσκα αλλά ακόμη κι αν κλείσουν με πλαστική εγχείρηση το στόμα και την μύτη τους από τη μέρα που γεννήθηκαν.

Ξέρει λοιπόν ο κάθε ιός που σέβεται τον εαυτό του πως δεν παίρνουν ναρκωτικά γιατί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων είναι εκ φύσεως ηλίθιοι που δεν διαθέτουν την ικανότητα να διδάσκονται ως μηχανική κίνηση ρουτίνας ούτε το απλό που συνιστά το πλύσιμο των χεριών ανά τακτά χρονικά διαστήματα οπότε η θέση του στο Hall of Fame των ταινιών θρίλερ είναι εξασφαλισμένη,όπως και όποιου άλλου σαν κι αυτόν προκύψει στο μέλλον.

Που αν «ανησυχούσαν» σε λογικό επίπεδο και έκαναν ως ρουτίνα όσα επιβάλει η κοινή λογική αυτός ο καημένος δεν θα μπορούσε να γίνει ο παγκόσμιος σταρ που είναι τώρα και θα έχανε όλη αυτή την διασκέδαση.

Πως θα κυκλοφορούσε η φήμη του σε τέτοιο βαθμό αν εμφανιζόταν σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου όσοι είναι έτοιμοι να πεθάνουν με ένα αυτόγραφο του φρόντιζαν να κινούνται στην ζωή τους έχοντας αποκτήσει ενεργητική και παθητική ασφάλεια (τηρώντας ατομικά μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας) και που όταν κυκλοφορούσαν βρίσκονταν ανάμεσα σε άλλους που χωρίς να καίγονται από την παρουσία του έκαναν το ίδιο;

Θα κατέληγε να ζητήσει την ίδρυση κάποιας WWF για ιούς και προστασία για να μην εξαφανιστεί προτού καν εμφανιστεί.
Και θα είχε σίγουρα και υποστηρικτές ακόμη και ανάμεσα στους ανθρώπους…

Ευτυχώς γι αυτόν ζει στο δικό μας σύμπαν.
Που σημαίνει πως και να εμφανιστεί εμβόλιο δεν υπάρχει εμβόλιο για την ανθρώπινη ηλιθιότητα οπότε (αν όχι το φθινόπωρο του 2020,το μεθεπόμενο) πάρα πολλοί,μετά το αρχικό σοκ,όχι απλά θα αφήσουν κατά μέρος τις ψυχασθενικές συμπεριφορές πανικού αλλά θα πάνε στο άλλο άκρο και θα του συμπεριφέρονται με αδιαφορία,όπως κάνουν και με την εποχική γρίπη,οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνει έκκληση στην ανθρώπινη καλοσύνη για να επιβιώσει.
Θα τον διασώζει χωρίς καν να το αιτηθεί η ανθρώπινη βλακεία.

Έτσι θα έχει όλο το χρόνο και το ελεύθερο πεδίο να μεταλλαχθεί και να είναι σίγουρος πως μετά από 10-15 χρόνια θα βρει τους ίδιους ηλίθιους να τον περιμένουν και να κάνουν ξανά τα ίδια και την ίδια πολυτελή πολυθρόνα να τον περιμένει στο προσωπικό του παγκόσμιο σινεμά για να καθίσει αναπαυτικά και να απολαύσει την καινούργια του επιτυχία.

2 thoughts on “Κορωνοϊέ εσύ σούπερ σταρ…

  1. Παράθεμα: Εμβόλιο κατά της ηλιθιότητας και ιοί ανθρώπων και υπολογιστών | 365meres

  2. Παράθεμα: Οι ιοί δυστυχώς έχασαν τον ρόλο τους… | 365meres

Σχολιάστε