Νέα σοδειά ψηφοκουτόχορτου + (Το Δίστομο και τα κλειστά faux-υπερπατριωτικά στόματα)

distomo-xa

Edit: 22/5/20
Επειδή όχι μόνο η ιστορία αλλά ούτε το πρόσφατο παρελθόν δεν διδάσκει και ένας επαγγελματίας πατριώτης,λάτρης του ναζισμού ετοιμάζεται να μοιράσει ψηφοκουτόχορτο και επειδή οι μικρές λεπτομέρειες είναι που σχηματίζουν την συνολική εικόνα είπα να τις θυμηθούμε ώστε αυτοί που είναι απλά μπερδεμένοι,προβληματισμένοι κλπ να μην καταπιούν αμάσητο τον φρέσκο του σανό όπως κατάπιαν και της Χρυσής Αυγής και να έχει απήχηση εκφρασμένη σε πρακτική στήριξη (ψήφο) μόνο σε πραγματικούς ναζιστές και ρατσιστές.

Που και από αυτούς να κερδίσει μόνο τους φανατικούς που δεν έχουν πρόβλημα να δείχνουν με πράξεις τι είναι και όχι στους light που δεν θέλουν να φανερώνουν ξεκάθαρα τι πιστεύουν ή φοβούνται και λιγάκι μη στραφεί εναντίον τους και προτιμούν να καμουφλάρονται ψηφίζοντας κόμματα στιλ ΛΑΟΣ και Ελληνική Λύση.

Γιατί ανεξαρτήτου απόχρωσης και ιδεολογίας,όσο καλά και να υποδύεται κάποιος,έρχονται ανύποπτες στιγμές που ο πραγματικός του εαυτός φανερώνεται και λάθη,παραλήψεις και ατοπήματα που δεν συνάδουν με την εικόνα που θέλει να περάσει δείχνουν σε όλους όσους δεν επιλέγουν συνειδητά να φορέσουν παρωπίδες πως πρόκειται απλά για έναν ρόλο που αυτός παίζει.

Λάθη,παραλήψεις και ατοπήματα που ανοίγουν το μπαούλο στο οποίο προσπαθεί να κρύψει όσα φοράει πάνω του και μέσα του και τα απλώνουν τριγύρω του,ορατά σε όποιον μπορεί να δει αυτό που πραγματικά υπάρχει κι όχι αυτό που του δείχνουν.

Κι όποιος δει μπορεί να μυρίσει και τη δυσωδία που αναδύεται,ειδικά όταν αυτός που υποδύεται κάτι δεν το νιώθει πραγματικά,όπως οι ναζιστές που υποδύονται τους πατριώτες γιατί εκεί είδαν κενό στο σύστημα ή όταν κάνει την όντως πραγματική του ιδεολογία επάγγελμα όπως ο Λαζόπουλος.
https://365meres.wordpress.com/2016/02/20/otan-eisai-kathilomenos-sto-payroll-mias-ideologias-ginesai-lazopoulos/


Αρχικό κείμενο:
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, όταν μικρές λεπτομέρειες, σε ανύποπτες στιγμές, κάνουν ηλίου φαεινότερο κάτι (για όποιον θέλει φυσικά να το δει) και παρουσιάζουν το πραγματικό πρόσωπο όλων των θιάσων που συμμετέχουν στο τσίρκο της βουλής.

Όπου κάθε θίασος υπάρχει για να καλύπτει όλο το κοινωνικό-πολιτικό φάσμα και να κρατάει αρκετά από τα γατοχρυσόψαρα (τους πολίτες-ψηφοφόρους) εντός του τσίρκου ώστε το όλο σύστημα να μην πάψει να λειτουργεί.

Όπου όλο αυτό εξηγείται στο παρακάτω παλιό άρθρο:

https://365meres.wordpress.com/2015/01/02/ta-gatoxrisopsara-oi-klown-kai-to-tsirko/

Εντός του τσίρκου αλλά χωρισμένους όπως εξηγείται παρακάτω:

https://365meres.wordpress.com/2014/12/08/apo-tis-ippodromies-tou-byzantiou/

Παίζοντας ο καθένας τον δικό του ρόλο.

Με άλλους να εμφανίζονται στη κεντρική σκηνή, άλλους στις μικρότερες πλαϊνές και άλλους σχεδόν όμοιους με τους μεγάλους εκτός, ώστε να πιάνουν και όσους περνάνε από εκεί κοντά:

https://365meres.wordpress.com/2014/03/24/mitosi-kai-politikos-karkinos

Όλοι όμως δεν μπορούν να αποφύγουν να εκτεθούν από μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν είτε την ανικανότητα τους είτε τις ψεύτικες ταμπέλες που κουβαλάνε.

Με τα οποία έχει ασχοληθεί πάμπολλες φορές το μπλογκ:

1) https://365meres.wordpress.com/2015/11/24/info-solutions-anekdota/

2) https://365meres.wordpress.com/2015/01/20/100_dis_kai_270_euro_kostizoun_to_idio/

3) https://365meres.wordpress.com/2015/11/08/san-na-mh-perase-mia-mera/

Με διαφορά όμως χειρότερο είναι όταν ένας θίασος αποφασίζει να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο και εκμεταλλευόμενο τις οικονομικές και κοινωνικές περιστάσεις να παίξει με τον ευάλωτο ψυχισμό και τα συναισθήματα των πολιτών ώστε να κλείσει ένα από τα άκρα του τσίρκου.

Ειδικά όταν αυτός ο θίασος στη πραγματικότητα πρεσβεύει κάτι που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον ρόλο που ανέλαβε να παίζει.

Η ευθύνη γι αυτό δεν είναι απλά των πολιτών όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους θιάσους του τσίρκου αλλά είναι ξεκάθαρα των υπόλοιπων που επέτρεψαν να δημιουργηθούν τόσο έντονες συνθήκες ώστε πέρα από όσους δεν μπορούν να καταλάβουν με τι έχουν να κάνουν, να υπάρχουν και πολλοί πολίτες που ενώ ξέρουν και καταλαβαίνουν να μην ενδιαφέρονται ποιος λέει ο,τι λέει, αρκεί που τους εκφράζει.

Και είναι ο,τι πιο τραγικό έχει να επιδείξει αυτό το βρώμικο σύστημα.

Σαν να επιλέγεις να διοικήσει το Υπουργείο Υγείας κάποιος που ξέρεις πως παίρνει φακελάκι γιατί απλά λέει πως είναι κακό να συμβαίνει και να τον επιλέγεις γιατί δεν έχεις κάποιον καλύτερο ή δεν μπορείς να καταπολεμήσεις το γεγονός.

Οπότε, ας έχεις κάποιον, οποιονδήποτε, που έστω χαϊδεύει τα αυτιά σου.

Και όσο υπάρχει μια ομάδα με τόσο εκ διαμέτρου αντίθετο πρόσωπο από το προσωπείο που έχει φορέσει, που απλά λέει πράγματα για να επηρεάσει το θυμικό πολιτών, τόσο δεν θα μπορεί αυτός ο πολίτης που τους επιλέγει, να βρει κάποιον άλλο να κάνει έστω τις ελάχιστες πράξεις και όλα θα μοιάζουν στάσιμα αν όχι χειρότερα, με μόνο ευνοημένο το ίδιο το σύστημα.

Και όσο υπάρχει μια ομάδα όπως αυτή, τόσο θα βρίσκει πεδίο δράσης μια άλλη ομάδα που ο ρόλος της είναι πάντα εκτός, να κοιτάει αν τα σκοινιά που κρατάνε την τέντα του τσίρκου είναι γερά και να φροντίζει (με ήχο και εικόνα) ο θεατής-πελάτης-πολίτης που βρίσκεται εντός στα αριστερά στο κέντρο και προς τα δεξιά να νιώθει ασφάλεια μόνο μέσα στο τσίρκο και όσοι κάθονται τέρμα δεξιά να εναποθέτουν τις ελπίδες τους μόνο στην πιο ψεύτικη από τις ομάδες.

Γι αυτό και η παραπάνω εικόνα.

Γι αυτό και οι παρακάτω σύνδεσμοι

Λάθος Εθνικός Ύμνος:

Σπορά των ηττημένων του 1945:

(σημ. Με τη παρακάτω φράση γελούσαμε μικροί όταν κάναμε σκανδαλιές και κρύβαμε πράγματα αλλά στην περίπτωση τους είναι σκάνδαλο η επίκληση τους σε έννοιες όπως πατριωτισμός και η προσπάθεια να κρύψουν της πραγματική,ναζιστική ιδεολογίας τους μόνο θυμό προκαλεί.)
Ψάξε-ψάξε (αναφορά στο Δίστομο) δεν θα την βρεις:

https://twitter.com/PappasXA

https://twitter.com/ipanagiotaros

https://twitter.com/GermenisGiorgos

https://twitter.com/EleniZaroulia

https://twitter.com/XA_KILKIS

https://twitter.com/IAIVATIDIS

Τι έγινε στο Δίστομο:

Σφαγή του Διστόμου

Υ.Γ.
Μην παραξενευτείτε φυσικά αν τώρα,μετά από τόσα χρόνια ο πρώτος της λίστας θυμηθεί ξαφνικά το Δίστομο και κάνει καμιά δακρύβρεχτη ανάρτηση.
Με καινούργιο κόμμα στα σκαριά,μπορεί να κάνει πέτρα τη καρδιά του και να πετάξει πάνω στη σχάρα μερικά πατριωτικά κοψίδια από πρόβατα για να ταΐσει τους ψηφοφόρους που θέλει να προσελκύσει στο δικό του νεοσύστατο μαντρί.

Που αν κάνει τέτοιο τραγικό λάθος θα είναι φυσικά ακόμη μεγαλύτερη απόδειξη για όσα γράφω παραπάνω και θα δείξει με τρομερό θόρυβο την υποκρισία του, συγκρινόμενο με την εκκωφαντική σιωπή όλων των προηγούμενων ετών.

6 thoughts on “Νέα σοδειά ψηφοκουτόχορτου + (Το Δίστομο και τα κλειστά faux-υπερπατριωτικά στόματα)

  1. Παράθεμα: Μόνο σε μια επίπεδη Γη μπορεί να έχει θέση το Μέρα25 | 365meres

  2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ;
    ΠΧ ΤΟ ΚΚΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΙΩΑΝΝΗΣ Π.

    Μου αρέσει!

    1. Haris Tz. Post author

      Οι επαγγελματίες κομμουνιστές στην Ελλάδα είναι απλά γραφικοί και μουμιοποιημένοι ιδεολογικά,κάτι που μεταφράζεται και από το σταθερό σκληροπυρηνικό ποσοστό τους.
      Το ότι μετέχουν του συστήματος τόσες δεκαετίες μιλάει από μόνο του για το ψεύτικο της ταμπέλας του και τους γελοιοποιεί τόσο που δεν χρειάζεται κάποια ανάλυση.

      Αν εμφανιζόταν τα τελευταία χρόνια θα είχαν κι αυτοί την αντιμετώπιση που θα τους άξιζε.

      Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Παράθεμα: Λίστες από εσένα στα σόσιαλ Akismet για σένα στο WordPress | 365meres

  4. Παράθεμα: Οδηγίες προς ναυτιλλομένους | 365meres

  5. Παράθεμα: Βιαστές παιδιών και βιασμός της λογικής | 365meres

Σχολιάστε