Ο ανεπαρκής Γιάννης Ανδριανός που εκθέτει τον πρωθυπουργό

O υφυπουργός αθλητισμού, αυτός που περίμενε να πεθάνει ο οπαδός για να διακόψει το πρωτάθλημα γιατί αν δεν πέθαινε θα ήταν όλα καλά, έχει το θράσος αντί να λέει και ευχαριστώ που τον έκαναν υπουργό, να απαγορεύει προσωπικά την ελεύθερη μη-οργανωμένη μετακίνηση πολιτών από μια πόλη σε μια άλλη, παραβιάζοντας ολόκληρο το Άρθρο 5 του Συντάγματος, παράγραφο την παράγραφο!
http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-5/

Μη επιτρέποντας τους (παρ. 1) «..το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη…»

Στερώντας τους το δικαίωμα ευρισκόμενοι νόμιμα στην ελληνική επικράτεια (παρ 2.) «….να απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο…»

Γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων του το πως (παρ. 3.) «…H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος….»

Πολιτών που παρά τις απίστευτες αδικίες που η ομάδα τους υπέστη (αδικίες που όταν ήταν πλέον αργά παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι εφαρμοστές τους) και παρά τις απειράριθμες πολυετείς και μαζικές κινητοποιήσεις τους δεν παρεκτράπηκαν -τηρουμένων των αναλογιών- καθόλου.
Πολιτών που παρά τις αδικίες και την ψυχολογική πίεση να βλέπουν την ομάδα τους να αγωνίζεται εκεί που δεν θα έπρεπε, ποτέ δεν δημιούργησαν πρόβλημα με την παρουσία τους σε έδρες άλλων ομάδων.

Θα βρεθεί Ηρακληδέας δικηγόρος να προσφέρει Pro bono τις υπηρεσίες του στην κατάθεση μηνύσεων προς τον υπουργό για
α) καταστρατήγηση του Συντάγματος περί ελεύθερης μετακίνησης
β) για αντιποίηση αρχής (αφού παρεμβαίνει εκεί που μόνο ποινικό δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει ως παρεπόμενη ποινή ή το υπουργείο Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της υγείας ασθενών, όπως νόμος ορίζει.)
γ) Υπέρβαση αρμοδιοτήτων
δ) κατάχρηση εξουσίας και ο,τι άλλο μου ξεφεύγει
σε όποιον κάτοικο Θεσσαλονίκης του απαγορευτεί η παρουσία του στην πόλη του Αιγίνιου και ΑΝ θέλει και στο γήπεδο για να παρακολουθήσει ένα αθλητικό γεγονός;

Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία) παρ. 4.
«..Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει….»

Εκτός κι αν κάνει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς την καρδιά του πέτρα και προχωρήσει στο αυτονόητο.
Να σουτάρει αυτόν που τον εκθέτει με την ανικανότητα του…αλλά και με τις προσωπικές του «δυο μέρα και δυο σταθμά» αποφάσεις.

Σχολιάστε