Ο Homo erectus και οι νεοέλληνες ψηφοφόροι.

politic

Οι άνω των 50 που από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μετά έπεσαν από τα σύννεφα και φωνάζουν για την Μακεδονία, όταν πήγαιναν σχολείο να υποθέσω πως πήγαιναν απλά για τη βόλτα, έτσι;

Γιατί το να έχει το σχολικό βιβλίο της Γεωγραφίας της Β’ Γυμνασίου, από το 1969 μέχρι και το 1980 (!!!!!) χάρτη με τα Σκόπια ως Μακεδονία και αναφορές για βόρεια Μακεδονία δεν το λες και λεπτομέρεια.

Και μετά από μερικά χρόνια πήγαιναν και ψήφιζαν κι ήταν όλοι, γενιές ολόκληρες, πέρα βρέχει με τους πολιτικούς που επέλεγαν και δημιουργούσαν.

Κάτι που (για το συγκεκριμένο ζήτημα) πάει σίγουρα και πιο πίσω, αρκεί να έχει χρόνο και τρόπο κάποιος να το ψάξει.
(Και που για κάθε άλλο ζήτημα, δεν χρειάζεται καν να το ψάξει, όρεξη να έχει να παραθέτει παραδείγματα)

Κι ύστερα, τη δεκαετία του 90 άρχισαν να πέφτουν και γι αυτό το θέμα -κλασικά- από τα σύννεφα.

Το γελοιότερο δείγμα πολιτών (σαν πολιτικά όντα) στον πλανήτη, κατοικεί στο μέρος που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό.

Ιστορικά απόγονοι εκείνων των ανθρώπων, αλλά ποιοτικά-πολιτικά, ακόμη και ο εξαφανισμένος Homo Erectus είναι πιο πάνω από εμάς.

Υ.Γ.
Όταν ρίξουμε τον εγωισμό μας και αφού καταλάβουμε πως είναι εντελώς ξεχωριστό θέμα το αν είναι κάποιος καλός άνθρωπος και το αν είναι καλός πολίτης, αποδεχτούμε πως δεν είναι θέμα προσώπων το που βρισκόμαστε αλλά θέμα προσώπου συνολικά σαν κοινωνία και πως τίποτα δεν γίνεται ξαφνικά ή τυχαία αλλά είναι η φυσιολογική συνέχεια των πραγμάτων, μόνο τότε παίζει να ξεκινήσουμε να μην είμαστε πρόθυμοι να πιστέψουμε τον κάθε σύγχρονο Homo sapiens Έλληνα πολιτικό που εμφανίζεται για να μας χαϊδεύει τα αυτιά και τη καρδιά (και ενίοτε την τσέπη) για να μας κρατάει μέσα στο πολιτικό τσίρκο σαν πελάτες, ώστε η φυλή του, που εκτός του κλειστού αυτού συστήματος θα είχε εξαφανιστεί, να καταφέρνει να επιβιώνει και να μας κρατάει πίσω εξελικτικά.

3 thoughts on “Ο Homo erectus και οι νεοέλληνες ψηφοφόροι.

 1. Πολυχρονιος.

  Χάρη όλοι το ήξεραν απλα έκλειναν τα μάτια γιατί πίστευαν ότι δεν θα συμβεί τίποτα στραβό. Και κατά την διάρκεια της επταετίας Μακεδόνες φώναζαν πως λέγονται. Ούτε τότε τόλμησε κανένας να κάνει κάτι. Θυμάμαι μικρός όταν τα καλοκαίρια πήγαινα με τον πατέρα μου Γερμανία πριν να διαλυθούν έβλεπα παντού την λέξη Μακεδονία. Σε βενζινάδικα,ξενοδοχεία,εστιατόρια, και όπου άλλου θες. Μεγάλωναν γενιές ανθρώπων με την σκέψη ότι αυτοί είναι οι Μακεδόνες και εμείς κοιμόμασταν.

  Μου αρέσει!

  1. Haris Tz. Post author

   Αυτοί έκαναν τη δουλειά τους επί δεκαετίες χωρίς απάντηση. Και στο εσωτερικό τους και στο εξωτερικό.
   Απλά καταντά κακόγουστο αστείο που υπήρχε και η επίσημη παραδοχή στο εσωτερικό αλλά όλους τους ήρθε ξαφνικό.
   Ποιος το έκανε θέμα και ζήτημα τότε από τους πολίτες, προς τους βουλευτές που ψήφιζε;
   Τρία πουλάκια κάθονταν ήταν όλοι.
   Που το συγκεκριμένο βιβλίο, πήγε στα σχολεία επί χούντας, αλλά έμεινε και 6 χρόνια μετά.
   Οπότε κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει απλά μια πλευρά.
   Ούτε φυσικά και να απαλλαχθεί κάποια πλευρά. Οι υπερ-πατριώτες χουντικοί από τη μια και οι διψασμένοι για δημοκρατία πολίτες και πολιτικοί από την άλλη ζούσαν με αυτό το βιβλίο.
   Κι αν το ψάξει κανείς και για παλιότερα βιβλία, κάτι ανάλογο θα γράφουν.
   Φυσικά, αυτές οι παραδοχές περί ανεπάρκειας μας σαν πολίτες ενοχλούν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που ελπίζουν σε θαύματα.
   Γι αυτό και δεν αλλάζει τίποτα.
   Γιατί μπορεί να τα έχουμε κάνει σκατά παντού, αλλά όχι, δεν φταίμε. Εμείς είμαστε οι σούπερ γουάου και κάτι άλλο φταίει.

   Μου αρέσει!

   1. πολυχρονιος

    όπως είδες από τα σχόλια σχεδόν κανένας δεν κατάλαβε το απλό.δεκαετίες μεγάλωναν άνθρωποι εκεί με μια και μόνο σκέψη, ότι θα έρθει η μέρα που η Μακεδονία ( όπως την βλέπουν στα σκοπια) θα είναι ανεξάρτητη. κάποιοι δεν μπορουν να καταλάβουν ότι υπήρχε το πρόβλημα ακόμα και όταν ήταν μια μεγάλη Γιουγκοσλαβία.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s