Κυριακή εκλογών με παχύδερμα,τα παράσιτα τους,Pawn Stars και History…

pinokioΚυριακή εκλογών…
Ανοίγεις την TV….
Μέσα σε 10 λεπτά και ζάπινγκ σε όλα τα κανάλια ακούς και βλέπεις:
α) Έναν αστείο Βερύκιο να κάνει κακής ποιότητας πρωϊνάδικο συζητώντας τις στιλιστικές προτιμήσεις της υπηρεσιακής πρωθυπουργού

β) Μια αχώνευτη Κοράη να τα χώνει σε έναν καθηγητή Πολιτικών Επιστημών γιατί είπε το αυτονόητο περί ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος και της επιχειρηματολογίας του για την επιλογή της αποχής.

γ) Σπουδαιοφανείς γενικά δημοσιογράφους να προσπαθούν να πουλήσουν το μπαγιάτικο προϊόν που λέγεται εκλογές μαζί με εισιτήρια για την παρακολούθηση της παράστασης του πολιτικού τσίρκου.

(Που έτσι κι αλλιώς, εξαιτίας της πλειοψηφίας, η θέση στις εξέδρες των θεατών είναι κρατημένη-πληρωμένη και για όσους όχι απλά δεν γουστάρουν την παράσταση αλλά έχουν πάει την σκέψη τους 2-3 βήματα μετά από το σκηνικό που το σύστημα πλασάρει και που οι περισσότεροι αρκούνται να θεωρούν ως το μόνο μέσα στο οποίο μπορούν να διαδραματιστούν παραστάσεις).
https://365meres.wordpress.com/…/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%…/

Ευτυχώς κάπου εκεί παίρνεις μια ανάσα μετά το μακροβούτι στην ηλιθιότητα, γιατί ξεκινάνε οι μόνες παραγωγές για την TV που -με ελάχιστες άλλου είδους εξαιρέσεις- αξίζουν, οι διαφημίσεις, όμως κι αυτές τις έχεις δει ήδη άπειρες φορές…

Εκείνη την στιγμή νιώθεις ικανοποίηση που επέλεξες να έχεις και συνδρομητική τηλεόραση και το γυρνάς στο National Geographic και το History.

Χίλιες φορές καλύτερα να χαζεύεις τους υπό εξαφάνιση λευκούς ρινόκερους στο Εθνικό πάρκο της λίμνης Νακούρου στην Κένυα και τα περίεργα αντικείμενα που πηγαίνει ο κόσμος να πουλήσει στους πάγκους των ενεχυροδανειστών του Pawn Stars !

Χίλιες φορές τα παραπάνω, παρά τα άπειρα πολιτικά παχύδερμα με τα δημοσιογραφικά παράσιτα τους στο προστατευμένο-κλειστό οικοσύστημα τους και τα όσα -ύβρη στην νοημοσύνη- ρίχνουν στο τραπέζι σαν αξιόλογα προς συζήτηση…

 Υ.Γ.
(προσθήκη στις 22:30 απλά για να μην ξοδεύω τον χρόνο μου να γράφω ξεχωριστό άρθρο)

Ο λαός έκλεισε την πόρτα γενικά στο πολιτικό σύστημα με την τεράστια αποχή (αν και οι περισσότεροι το έκαναν/κάνουν αντανακλαστικά, χωρίς να έχουν συλλάβει την μεγάλη εικόνα).
Μόλις η «αδρανής» πλειοψηφία της αποχής ολοκληρώσει την συλλογιστική της πάνω στο ζήτημα (αν και θα πάρει χρόνο) θα έχει γίνει μια δυναμική πλειοψηφία που θα κάνει τα πρώτα βήματα για την μελλοντική αλλαγή.Μέχρι τότε θα έχουμε αυτό εδώ….

Σχολιάστε