ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΝΩΠΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ

supermarket-1
Αυτά παθαίνεις όταν το κράτος είναι ένα τσίρκο όπου κλόουν (ψηφοφόροι) πληρώνουν για να βλέπουν άλλους κλόουν (κυβερνήσεις) να κάνουν διαρκώς τα ίδια πράγματα και δεν τους παίρνουν με τα σάπια ζαρζαβατικά όπως έκαναν παλιά, ούτε σαν αντίδραση της στιγμής.

Σε μια χώρα που αλλάζει κυβερνήσεις πιο γρήγορα από ότι αλλάζει προπονητή μια ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της.
Κι αν το ποδόσφαιρο είναι ένας από τους καθρέπτες του επιπέδου μιας χώρας, είναι τόσο πιο γελοία η εικόνα μας πολιτικά, που τα κόμματα που μόλις παραιτούνται από την κυβέρνηση, αμέσως μετά ζητούν ξανά την ψήφο σου!

Σκέψου το λίγο. Σαν να παραιτείται ο προπονητής μιας ομάδας που κινδυνεύει και αμέσως μετά να είναι και πάλι υποψήφιος για να αναπληρώσει την θέση του προπονητή που έχει μείνει ορφανή με την παραίτηση του.

Ενώ οι οπαδοί της ομάδας και οι φίλοι του ποδοσφαίρου γενικά συζητούν τις εξελίξεις και σκέφτονται να στηρίξουν ακόμη κι αυτόν που μόλις παραιτήθηκε. Είτε μόνος του, είτε επειδή μόλις πριν λίγες μέρες τον έκραζαν για την εικόνα της ομάδας, είτε γιατί δεν τον πήγαιναν τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τιμ που αυτός επέλεξε!

Με τις κλασικές ηλιθιότητες για να χαϊδέψουν τα αυτιά σου περί δημοκρατίας που δεν έχει αδιέξοδα…..μπλα μπλα μπλα….μπλα μπλα μπλα…..Την ώρα που κάνουν αυτό ακριβώς.
Σε άγουν και σε φέρουν σε ένα αδιέξοδο όπου πάντα καταλήγεις σε πρόωρες εκλογές που σε ξαναφέρνουν στο ίδιο αδιέξοδο με πριν.

Κι όπως συνωστίζεσαι στο αδιέξοδο, αυτοί πατάνε πάνω στο συγκεντρωμένο, παγιδευμένο πλήθος και δραπετεύουν πολιτικά και είσαι τόσο λίγος σαν πολιτικό ον που σου φορτώνουν και την ευθύνη για το που κατέληξες.

Και το κάνουν όχι γιατί αυτό που έχεις δεν είναι δημοκρατία….
Που δεν είναι γιατί είναι προφανές πως τίποτα γνήσιο δεν παίρνει επιθετικό προσδιορισμό (κοινοβουλευτική δημοκρατία, προεδρευόμενη δημοκρατία κοκ)
Το κάνουν γιατί εδώ δεν φροντίζουν να κρατάνε ούτε τα προσχήματα.
Κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό, όπου έχουν την στοιχειώδη σοβαρότητα να προσπαθούν για την διατήρηση μιας ισορροπίας ανάμεσα στις ευθύνες και τα δικαιώματα, ώστε να καλύπτονται τα μειονεκτήματα του συστήματος.

Γιατί μόνο σε μπανανίες έχουν γίνει τόσες φορές εκλογές.
Από το 1844 μέχρι σήμερα και αφαιρώντας 8 χρόνια (από το 1936 μέχρι το 1944) λόγω του Β’ ΠΠ και άλλα 10 χρόνια (από το ’64 μέχρι το ’74) λόγω της χούντας έχουμε 153 <<ελεύθερα>> χρόνια,
στα οποία έχουν γίνει 66 φορές εκλογές.
Wikipedia.Κατηγορία:Ελληνικές βουλευτικές εκλογές

Από τα παραπάνω νούμερα προκύπτει πως στην Ελλάδα έχεις εκλογές κάθε 2,3 χρόνια.
Πόσο πιο νούμερο να καταντήσει αυτή η χώρα και πόσο πιο νούμερα οι πολίτες της;
Ξεπερνάει και το πιο κιτς νούμερο της πιο κιτς επιθεώρησης…

Ούτε ο Αριστοφάνης -αν ζούσε- δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτά τα κωμικοτραγικά που βιώνουμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Θα ξεκινούσε να γράφει το καινούργιο του έργο αλλά κάπου στην πορεία θα πετούσε πάπυρους και γραφίδες, θα σήκωνε τα χέρια ψηλά και θα την έκανε για κάπου μακριά…

Όχι γιατί θα είχε χάσει το ταλέντο του στην κωμωδία, αλλά γιατί θα συνειδητοποιούσε ξαφνικά πως αυτός ο λαός και ειδικά ο σύγχρονος Έλληνας δεν διδάσκεται τίποτα, με κανένα τρόπο. Ούτε μέσα από το γέλιο και την σάτιρα.

Θα συνειδητοποιούσε επίσης πως ακόμη και η ιστορία αντιμετωπίζεται όπως όλα επιφανειακά, σαν απλή καταγραφή γεγονότων και όχι σαν δωρεάν σχολείο και πως αντί να πατάμε στους ώμους της για να δούμε μέσα από το παρελθόν το μέλλον και να το αλλάξουμε αν δεν μας αρέσει, χοροπηδάμε στο ίδιο σημείο σαν νευρόσπαστα.

Πολίτες-μαριονέτες επειδή κάποιοι επαγγελματίες κουκλοπαίχτες κλόουν-πολιτικοί, βασισμένοι στο παραπάνω έμαθαν να μας κουνάνε δεμένους με κλωστές από ξύλινα λόγια, υποσχέσεις που χαϊδεύουν αυτιά, καλλιέργεια αντιπαλότητας για δήθεν πολιτικές ιδεολογίες και ο,τι άλλο της στιγμής μπορούν να σκαρφιστούν για να πετύχουν την επαγγελματική τους επιβίωση  και παραμονή τους στο τσίρκο όπου δίνουν τις παραστάσεις τους.

Τσίρκο που είναι ένα βήμα από το να προχωρήσει σε μια κοινή παράσταση όλων των ομάδων
που παίζουν σε αυτό, αφού χρησιμοποίησε κάθε ομάδα με προοπτική αυτόνομης, ήμι-αυτόνομης παρουσίας στην κεντρική σκηνή που θα μπορούσε να δημιουργηθεί.

Με το αποτέλεσμα της παρουσίας καθεμιάς εξ αυτών να παρουσιάζεται πολύ εύστοχα με την παρακάτω σκηνή των 24αρων δευτερολέπτων.
Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολύ χρόνο άλλωστε για να θυμηθούμε την Ν.Δ που διέγραφε όσους ψήφιζαν ΝΑΙ και μετά διέγραφε όσους ψήφιζαν ΟΧΙ ή τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ

Σκηνή από μια αγαπημένη ελληνική ταινία που περιγράφει καλύτερα από κάθε άλλη αυτούς -από τους επαγγελματίες πολιτικούς- που ήταν/δήλωναν/το έπαιζαν αντί-μνημονιακοί.
Πριν και μετά την συνάντηση τους ως κυβέρνηση με την Ε.Ε…

Γιατί τώρα, μιας και χρησιμοποιήθηκε και η τελευταία μεγάλη ομάδα κλόουν που περίμενε να εισέλθει στην κεντρική σκηνή του τσίρκου και μιας και έγινε ακριβώς αυτό που περιέγραψα (άλλος που θα έψαχνε να το εξαργυρώσει θα έλεγε πως προφήτεψε) πως θα συμβεί με το που ανακοινώθηκαν οι εκλογές του Ιανουαρίου, στο άρθρο
Τα γάτο-χρυσόψαρα, οι κλόουν και το τσίρκο…
είμαστε λίγο πριν το πρώτο βήμα που επίσης αναφέρω στο παραπάνω κείμενο…

8 thoughts on “ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΝΩΠΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ

 1. Juliet

  ‘Ενας κόσμος σκοτεινός , λαβυρινθώδης , άνικμος , άθλιος , στιγματισμένος με μίσος για κάτι που είναι διαφορετικό απ΄την δική του ιδεολογία , με κακία για αυτόν που είναι πολιτικά αντίθετος . Η ιστορία είναι κοινή , διδάσκει και τους μεν και του δε αλλά θέλει μελέτη .Το σταματάω εδώ , γιατί το θέμα έχει πολλές πλευρές και πλήθος προεκτάσεις και οι μέρες γκαστρωμένες ….η γέννα στις 20 🙂
  Τις ώρες εκείνες κανείς δεν ήταν έξω που το σκοτάδι απλωνόταν παντού . Οι φτωχοί μανταλωμένοι καλά στα σπίτια του για το φόβο του κρύου. Οι εργάτες χωρίς μεροκάματο, περιμένουν το αύριο ξαπλωμένοι με θέα το τίποτε . Οι έχοντες ασφαλίζουν τις πόρτες τους καλά για να ξαναμετρήσουν το βιος τους . Οι αμπάρες όλες βαλμένες για τον φόβο του κλέφτη.
  Και στα παλάτια , όπως κάθε νύχτα , γλεντούν …….
  Είπα να προσθέσω και εγώ μερικά ασήμαντα στην ανάκληση …..
  Καλησπέρα !

  Μου αρέσει!

  1. Haris Tz. Post author

   Καλησπέρα.
   Είναι ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η κομματική μορφή του πολιτεύματος. Ειδικά όταν δεν υπάρχει ως αντίβαρο η συμπεριφορά που υιοθετούν (όπως αναφέρω) σε άλλα σοβαρότερα κράτη. (τίποτα δεν είναι ασήμαντο. Εφόσον «γίνεται» το «α» αφαιρείται…)

   Μου αρέσει!

   1. Juliet

    Σ΄σοβαρότερα κράτη , πολύ μου άρεσε αυτό σημαίνει ότι είμαστε και εμείς στο μέτρο σύγκρισης , τώρα με ποιο μπορεί να συγκριθούμε είναι άλλη ιστορία .
    Αυτούς τους τελευταίους μήνες νομίζεις ότι μια χρονομηχανή γυρίζει το χρόνο πίσω , όλοι μιλάνε για ανάπτυξη που δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν την άφησαν οι προηγούμενοι και αυτοί περιμένουν πιστοποίηση για να λειτουργήσει το παράρτημα .Όλα επιφανειακά τίποτε ουσίας .
    Είμαστε ο λαός με τη μεγαλύτερη , ενδοξότερη και μακρότερη ιστορία και οι περισσότεροι την αγνοούν ή πάσχουν από αδυναμία να την καταλάβουν ή ακόμη και να την ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει πολιτικά .
    Σε μια πατρίδα που όλα λειτουργούν βάσει κόμματος πιστεύεις ότι ο άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει ; Το πιστοποιητικό είναι για την άδεια λειτουργίας …το κατάστημα βρωμάει .
    Χάρι , σ΄ευχαριστώ 🙂

    Μου αρέσει!

   2. Haris Tz. Post author

    Είμαστε στο μέτρο σύγκρισης, σαν ένα κράτος ανάμεσα στα εκατοντάδες που υπάρχουν στην πλανήτη.Την κλίμακα της σοβαρότητας ούτε που την αγγίζουμε. Σε κανένα πεδίο και οι όποιες ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Είπαμε, αντί να πατάμε εμείς στους ώμους της ιστορίας μας, το κάνουν οι άλλοι για τον εαυτό τους και ενώ μας έχουν ξεπεράσει σε όλα,
    υπάρχουν ακόμη ντόπιοι μυαλοπώληδες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το άνευ ουσίας περί δικού μας πολιτισμού και Ευρωπαίων Βελαδινοφάγων…
    https://365meres.wordpress.com/2014/11/26/%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9/

    Μου αρέσει!

 2. Juliet

  Χαχαχαχα, μην ξαναπείς ότι μας έχουν ξεπεράσει , θα στοχοποιηθείς .Σε λίγες μέρες φεύγω πάω Ζυρίχη ,οι άνθρωποι είναι απίστευτοι . Κάποτε στη Γαλλία παρατηρούσα έναν μικρό δρόμο σε στη Aix en Provence και έβλεπα την κλίση προς το κέντρο και μια κεντρική αποχέτευση και σκέφτηκα εμείς θα βάζαμε δυο μια από το ένα μέρος ,μια από το άλλο , διπλό το κόστος άρα και η μίζα πιο καλή .Είδα στην Ελβετία μαντρότοιχους από πέτρες , φτιάχνουν ένα πλέγμα και ρίχνουν πέτρα λευκή – γκρι λεία και είναι καταπληκτικό και λειτουργικό δεν μένει νερό φεύγει .
  Καλημέρα …..πάω κέντρο ν΄απολαύσω αυτούς που λιάζονται , η κατάσταση είναι τραγική .

  Μου αρέσει!

 3. Παράθεμα: Κυριακή εκλογών με παχύδερμα,τα παράσιτα τους,Pawn Stars και History… | 365meres

 4. Παράθεμα: Ένα κόμμα ογδόντα ένα ογδόντα ένα ογδόντα ένα…. | 365meres

 5. Παράθεμα: Μια φωτογραφία για όλους και έντεκα άρθρα για όποιον θέλει… | 365meres

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s