Η κρυστάλλινη σφαίρα κι ο Ο.Α.Σ.Θ

Κρατικός λειτουργός συντάσσει την μελέτη αναδιοργάνωσης του Ο.Α.Σ.Θ μελετώντας τι μετρό θα έχουμε όταν αυτό ολοκληρωθεί. Photo credit: Alasdair Thompson / Foter / CC BY-NC-SA

Κρατικός λειτουργός συντάσσει την μελέτη αναδιοργάνωσης του Ο.Α.Σ.Θ μελετώντας τι μετρό θα έχουμε όταν αυτό ολοκληρωθεί.
Photo credit: Alasdair Thompson / Foter / CC BY-NC-SA

Καλά που κατασκευάζουν το Μετρό για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων…
Προς το παρόν πάντως, αυτό που θα ανέβει βαθμίδα είναι η ηλικία των λεωφορείων που θα κυκλοφορούν στην πόλη.

Οι δεινόσαυροι του Ο.Α.Σ.Θ λοιπόν θα συνεχίσουν να περιφέρονται για 5 -τουλάχιστον- χρόνια.
Πριν έπρεπε να αντικαθιστώνται στα 15 χρόνια, τώρα πήραν παράταση για 20 κι εδώ ξεκινάει το γελοίο του πράγματος…

Πήραν παράταση επειδή λέει δεν ολοκληρώθηκε το Μετρό, οπότε δεν έκαναν και την μελέτη αναδιάρθρωσης του Ο.Α.Σ.Θ. όσον αφορά τις γραμμές και τον στόλο. Μελέτη που όμως θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2015 (μένουν 10 εργάσιμες μέρες για να υποδεχτούμε το νέο έτος)

Τι ακριβώς θα αλλάξει δηλαδή τις επόμενες μέρες και θα ολοκληρωθεί η μελέτη που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί μερικές μέρες πριν και προτού αυτή την απόφαση; Εννοείται πως τίποτα!
Ούτε καν στον τρόπο που αιτιολογούν κάτι, δουλεύοντας μας ψιλό γαζί.  Γιατί μέχρι σήμερα που μιλάμε, ακόμη και ο κεντρική γραμμή εξακολουθεί να είναι στον αέρα και να μην ξέρουμε καν πόσοι σταθμοί θα υπάρχουν/λειτουργούν.

Η μόνη εξήγηση (που μεταξύ μας φαντάζει και λογική στο αστείο κράτος που ζούμε) είναι πως βρήκαν κάποιον υπάλληλο που μπορεί και μυρίζει τα δάχτυλα του!
Μπορεί να έκαναν πρόσληψη κάποιου που βλέπει το μέλλον σε κρυστάλλινη σφαίρα!

Αυτό όμως γεννά νέο ερώτημα. Γιατί δεν τον έψαχναν πιο μπροστά, ώστε να μην χρειάζεται να
πάρουν παράταση ζωής οι δεινόσαυροι;

Επίσης -και πάμε στο ψητό- η απόφαση λέει πως ακόμη κι αν αποφασιστεί η αναδιοργάνωση, βάση της μελέτης που δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί γιατί δεν τελείωσε το Μετρό, όμως πλέον θα πραγματοποιηθεί κι ας μην τελείωσε το Μετρό (όντως μας θεωρούν μαμελούκους) αυτή πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την έναρξη του Μετρό.

Πρακτικά-εμπειρικά, αν για παράδειγμα ο παπαγάλος της κυβέρνησης όσον αφορά το έργο του Μετρό (Σιμόπουλος) δώσει  ως νέα (χάσαμε τον λογαριασμό) τελική (πραγματική όμως αυτή την φορά) ημερομηνία ολοκλήρωσης και δούμε να τσουλάει ο πρώτος συρμός το 2021, τα διαφοροποιημένα δρομολόγια θα πάρει μερικούς μήνες να οριστικοποιηθούν και τα λεωφορεία παίζει να κυκλοφορούν μέχρι το 2027…

Μέχρι να πάρει κανένα φωτιά  (όπως έγινε) να μην προλάβουν να την σβήσουν και να καεί ολοσχερώς (όπως δεν έγινε) http://www.karfitsa.gr/2014/11/10/prin-apo-ligofotia-se-leoforeio-toy-oa/ να πεθάνει και κανένας επιβάτης και να ψάχνουν να βρουν το εξιλαστήριο θύμα ανάμεσα στους μηχανικούς…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s